Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse hosselaars en de Covid-19 crisis

Geplaatst

op

20200727 193406

Al vier maanden heeft Covid-19 invloed op het leven van alledag in Suriname. Het dragen van een mond en neusbedekking op openbare plaatsen, de anderhalve meter regel en het verbod op samenscholing zijn algemene maatregelen die vrijwel in de hele wereld gelden.

In Suriname komt daarbij nog kijken dat er al maanden geen openbaar vervoer mag rijden. Taxi’s daarentegen mogen dat wel. Veel mensen zijn hun baan kwijt en degenen die niet perse op straat hoeven te zijn, blijven thuis. Er rijden wel illegale taxibusjes die de normale busroutes onderhouden en passagiers vervoeren voor tien Surinaamse dollars. Dat is ongeveer vijf keer meer dan wat een normale stadsrit naar de verschillende woonwijken in Paramaribo kostte voor de crisis.

De kleine ondernemers zoals de (illegale) marktverkopers, de taxibedrijven en de illegale taxibus houders doen moeite om het hoofd boven water te houden. De taxibus houders spreken de weinige voorbijgangers aan om te vragen of ze naar zus of zo een plaats toe moeten. De illegale markten zijn schaars bezocht en aan een taxichauffeur van ‘Mossair taxi’ gevraagd of de zaken beter gaan nu er geen openbaar vervoer is, zegt hij: Nee, want de mensen nemen liever een taxibus.

Het normale leven in Suriname is ontwricht door Covid-19 en de kleine ondernemers behoren bij de groep die de hardste klappen vangen.

culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Medewerker parket geïnfecteerd met covid-19; maatregelen aangepast

Geplaatst

op

Kantongerecht Wulfinghstraat 25102017

De maatregelen voor strafzaken in het gerechtsgebouw zijn aangepast. Het gaat om het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfingstraat. Bij de parketwacht is afgelopen week een van de medewerkers besmet geraakt met het coronavirus.

Dit betekent dat alleen strafzittingen in eerste aanleg en in hoger beroep voortgang zullen vinden. Het horen van verdachten zal daarom ook telefonisch plaatsvinden. Alleen de rechters, de vervolgingsambtenaar en de griffier zullen aanwezig zijn tijdens de zittingen.

De temperatuur van degenen die zich naar het gerechtsgebouw begeven zal gemeten worden. De betrokkene wordt niet toegelaten indien de temperatuur hoger ligt van 37.5 graden. Ook moet een ieder voorzien zijn van een mond- en neusbedekking. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bond bij Rosebel Gold Mines: gelden over niet gewerkte dagen niet uitbetaald

Geplaatst

op

Semc 4

De gelden over de niet gewerkte dagen zijn niet uitbetaald. Dit zegt de bond bij Rosebel Gold Mines. De bond is hierover niet over te spreken. De bond eist dat de multinational de werknemers uitbetalen.

Volgens de secretaris- generaal Johan Seymor gaat het om verdeel- en heerspolitiek. Er is nu een geschil ontstaan waarbij er toepassing moet plaatsvinden van de collectieve arbeidsovereenkomst. De bemiddelingsraad voor heel Suriname is ingeschakeld. De bond heeft gemeend naar de rechter te stappen indien er geen bevredigende antwoordt komt.- Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen