maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
2
(1)

Surinaamse horecabedrijven dichtbij faillissement

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

Het toekomstperspectief ziet er niet rooskleurig uit voor de Vereniging van Horecabedrijven in Suriname. Volgens de vereniging is er ‘geen brood meer op de plank’. Het zorgwekkende beeld wordt geschetst door Robbin Roemer. De vaste lasten van de ondernemingen blijven op hetzelfde peil als voor de crisis. De omzetten zitten momenteel tussen de 10 en 30 procent van de ‘oude’ inkomsten.

De inkomsten zijn drastisch afgenomen, waardoor er sprake is van enorme verliezen. Alle spaargelden zijn intussen al opgeraakt. Er is zo lang als mogelijk geprobeerd om alle personeelsleden te behouden. Echter is het na ruim acht maanden nu nog onmogelijk om het personeel te betalen.

Roemer spreekt van twee soorten crises; de financieel economische crisis in het land en de Covid-19-crisis. Vooral de Covid-crisis heeft de grootste impact gehad op de horecaondernemingen. Zoals het er nu uit ziet, zullen de meeste van de bedrijven over enkele maanden de deuren moeten sluiten. De horecaondernemingen zijn ook niet te spreken over de ongelijke behandeling die zij krijgen in vergelijking tot vakantieoorden en casino’s die wel open mochten na de verschillende Covid-golven.

De horecabedrijven zeggen een vaccinatiecampagne te willen opstarten, waarbij het personeel gevaccineerd wordt. Ze hopen dan dat zij weer open kunnen.
Ook een financiële tegemoetkoming van de staat, in de vorm van belastingkorting, zou momenteel van kleine betekenis zijn, zegt Roemer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse horecabedrijven dichtbij faillissement