Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse handelsbanken mogen US$ voor SRD 14 verkopen; euro SRD 15

Geplaatst

op

Us Dollar En Euro. Foto Express Be

De handelsbanken in Suriname mogen de US$ voor maximaal SRD 14 verkopen. Deze maatregel is volgens de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, van tijdelijke aard. De eurokoers wordt afgeleid van de verhouding tussen de Amerikaanse dollar en de euro. De maatregel loopt vooruit op de officiële depreciatie oftewel de waardevermindering van de Surinaamse munt. Waardevermindering van de Surinaamse munt zal in nauw overleg worden vastgesteld met minister Armand Achaibersing van Financiën en de regering. 

Volgens de CBvS-bankpresident is deze maatregel getroffen om de verstoorde kringloop van de cash SRD te herstellen. Dit heeft tevens andere gunstige effecten voor de algemene banken en het publiek, meer in het bijzonder de klanten van de banken, legt Roemer uit. 

Eerder hanteerden de banken een koers van SRD 10.40 voor de US-dollar. Op de website van de CBvS wordt echter nog steeds de koers van SRD 7,52 voor de Amerikaanse dollar gehanteerd. Op de websites van De Surinaamsche Bank en de Republic Bank staat ook nog steeds de oude koers voor de Amerikaanse dollar vermeld.

Bij de Finabank is de koers voor de Amerikaanse dollar wel aangepast. De aankoopkoers voor de Amerikaanse dollar is SRD 13.00. De verkoopkoers is SRD 14.00. Voor de euro zijn dat respectievelijk SRD 15.00 en SRD 16.00.

Deze week kondigde het ministerie van Financiën en Planning al aan dat er een waardevermindering van de Surinaamse dollar op komst is. De koers die de de CBvS hanteert, zal aangepast worden. Om dit te realiseren is een gemengde commissie van het ministerie van Financiën en Planning en de CBvS te werk gesteld.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Black power
zaterdag 29 augustus 2020 14:02

VHP,ABOP,NPS en Pl what the HELL!!!!!!

Dolf
zaterdag 29 augustus 2020 14:36

Daar gaan we weer er moet terug betaling plaats vinden aan de geld schieters van de vhp, volk kijk waarvoor je gestemd hebt.U heeft voor de kapitalistische boeven gestemd. Dit is maar een topje van de ijsberg.het geweld gaat pas beginnen als elektriciteit,water,gas de lucht in gaat vliegen voorlopig kunt u rustig nog blijven slapen .de storm is nog ver van suriname.Hoe zal die mevrouw met drie kinderen zich nu moeten voelen.ziet kajadhin die kltk nu niet in dat zijn vhp deze arme mensen met kinderen de straat op sturen om hoererij bloot te stellen in het zonlicht wat een… Lees verder »

Henna
zondag 30 augustus 2020 05:43

De vorige regering heeft er een puinhoop van gemaakt. Volharden uitgegeven. Het land is failliet. Wil je dat alles weer “normaal” wordt, zal er bezuinigd moeten worden. Dat is de prijs die betaald moet worden. Dus niet zeuren, niet klagen. Dus eerst de broekriem strak om Suriname te stabiliseren. Dat is de oplossing. Doen ze al jaren in Westerse landen.Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen