Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse gepensioneerden ontvangen uiterlijk maandag

Geplaatst

op

Surinaamse Dollar

President Desi Bouterse heeft de gepensioneerden die nog steeds geen geld over de maand april hebben ontvangen verzekerd, dat zij uiterlijk maandag over hun uitkering kunnen beschikken. Gepensioneerden zijn er al gewend aan geraakt dat hun geld op de vijftiende dag van de maand wordt gestort op hun bankrekeningen.

De regeringsleider heeft hierover overleg gevoerd met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname Maurice Roemer.

Bouterse betreurt het dat nog niet elke gerechtigde het pensioen heeft ontvangen. Dit is ook de reden geweest voor zijn interventie. Diverse seniorenburgers hebben misnoegd gereageerd op de late uitbetaling, omdat het leven al behoorlijk duur is geworden. Het geld dat zij ontvangen is bovendien onvoldoende om in hun dagelijkse levensbehoeften te voorzien.

Culturu.com

5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

1000
Sherley

Is toch beestachtig . Oma en opa kunnen nu honger lijden. Hopelijk hebben ze familie in Nederland die geld voor ze stuurd. Zodat ze toch eten kunnen kopen. Alles is al zo duur dan nog wachten op dat cowboy Moni..

Dadie

Mijn vader heeft jaren gewerkt . Nu moet hij zijn zwaar verdiende pensioentje opeten. 15de moest hij zijn geld. Kom zeg vandaag is al 20. Je zal maar honger hebben en niets meer hebben. Eet je bladeren en ga maar i de sloot vissen. Daarom beginnen ook opa’s te stelen. Want oma heeft honger. Opa steelt om oma eten te geven

Carmelita

Ik heb de neiging om wantrouwig te zijn. Gewoon achtergehouden en dan komt de president als de reddende engel. Meesterzet.

Jansen

Volgende maand wordt het erger

Jansen

Wordt ergerAdvertentie

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Twaalfde COVID-19-patiënt was in Frans-Guyana”

Geplaatst

op

Coronavirus Test

De twaalfde persoon die positief is getest op het COVID-19-virus is een Surinamer die uit Frans-Guyana komt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina. Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans-Guyana, waar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

Hij is door de Franse artsen geadviseerd om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg constant een mondkapje op te zetten. Hij heeft dit advies ook opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.

Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen