Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse first lady op bezoek in Nederland

Geplaatst

op

First

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft vandaag een informeel bezoek gebracht aan de gemeente Diemen in Nederland. Zij werd op het gemeentehuis van Diemen ontvangen door burgemeester Erik Boog, meldt de gemeentekrant Diemernieuws.

Santokhi brengt momenteel een bezoek aan diverse gemeenten in Nederland. Zij koos voor een bezoek aan Diemen vanwege het grote aantal inwoners met een Surinaamse achtergrond. Het betreft hier zo’n 3.000 Diemenaren.

Bij de bijeenkomst waren diverse genodigden aanwezig professor Sharda Nandram, schrijfster van het boek “Voel je thuis waar je ook bent, Immigratie van Jodphur naar Paramaribo en daarna naar Diemen”.

Twie Tjoa, eerste vrouwelijke directeur op het Ministerie van Arbeid in Suriname. Ze zet zich nu in voor Surinaamse vrouwen en andere migrantenvrouwen in Nederland. Anthony Pinas, medeorganisator Wereldfestival Diemen, eigenaar van dansschool OnPoint Dancelab in Diemen.

Harry van Bommel uit Diemen, oud-Tweede Kamerlid, schrijver van het boek “Surinamers in de polder” was ook van de partij.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
woensdag 16 september 2020 10:20

Wordt niet goed van dit echtpaar,de vorige waren een stel ROVERS en deze zijn mediageil.
Is het allemaal afleiding ,van dingen dat ze niet waar kunnen maken.

Lijkt wel een bollywood story.

Wim
woensdag 16 september 2020 11:56

Ik zie het als positief omdat het een informeel bezoek was. Deze regering heeft duidelijk aangegeven de banden met de diaspora te willen aanhalen om ze bij de broodnodige ontwikkeling van Su te betrekken. De contacten leggen doe je door je gezicht te laten zien en in gesprek te gaan met mensen die wat voor Su kunnen betekenen. De ROVERS zitten op hun gestolen geld en hadden alleen maar oog voor zichzelf. Deze first lady heeft heel veel in haar mars en ontplooit op meerdere vlakken initiatieven. Niets dan lof voor haar.

Donald
woensdag 16 september 2020 17:54

Lekker .. hopelijk lukt het zakelijk veel voor Surinamers en voor Suriname binnen te slepen. Eerste is dat de visum word afgeschaft.

Nala
woensdag 16 september 2020 22:21

Mellisa Santokhi ” koos voor een bezoek aan Diemen vanwege het grote aantal inwoners met een Surinaamse achtergrond. Het betreft hier zo’n 3.000 Diemenaren.” ?

Wat een nonsense.
In Amsterdam en Den Haag wonen er in elk van die steden meer mensen van Surinaamse afkomst dan in Diemen.
Zelfs in Amstelveen dat dicht bij Amsterdam ligt wonen er meer mensen van Surinaamse afkomst dan in Diemen.
Wordt Mellisa Santokhi voor de gek gehouden ?
En gaat het meer om de invloedrijke mensen van Surinaamse afkomst die in Diemen wonen en middels de Santohki’s invloed in Suriname willen krijgen?

Marlon
donderdag 17 september 2020 05:54

Ga naar Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht Arnhem . Daar zijn de meeste Surinaamse mensen wat dacht je van de Bijlmermeer. Bemre. Bijlmer.. Ik denk dat mensen over de hele wereld weten waar de meeste surinamers in Nederland wonen….
DE BIJLMER.

Wendy
donderdag 17 september 2020 12:04

In plaats van die buitenlandse bezoeken, kunnen ze het geld gebruiken voor andere doeleinden momenteel aangezien het niet zo veilig is met die corona.

valentijn
vrijdag 18 september 2020 22:28

@Wendy Daarom is melissa stiekem naar Nederland vertrokken. Zij weet wat voor terechte kritieken er over naar buiten zouden komen. Als haar reis bedoeld is om meer handel en business naar Suriname te trekken dan is dat helemaal fout gedaan. Want dat is iets voor de minister van Handel en Industrie en zijn ervaren stafleden. Tenzij Melissa Santohki met haar persoonlijke aanwezigheid een soort garantie is, dat bepaalde personen en of bedrijven zullen worden voorgetrokken. Of gewoon ego tripperij van Melissa. “Kijk mensen ik Melissa ben ook belangrijk hoor”. Melissa toch. Presidentsvrouw is geen functie van betekenis. Je hebt geen… Lees verder »

valentijn
vrijdag 18 september 2020 22:29

Toetreden tot de RVC van Staatsolie was ook al fout. Speciaal voor jou gaan ze nu bij Staatsolie achteraf de toelatings leeftijdsgrens verlagen omdat je anders één van hun toelatings regels voor nieuwe RVC leden overtreed.
Staatsolie is geen 4e rangs amateur voetbalclub waarvan men de huisregels eventjes kan aanpassen omdat een sponsor dat wil. Men vond dat Bouterse dingen naar zijn hand zette (ook wetgeving) als het hem voordeel opleverde. Hoop niet dat VHP en de coalitie dezelfde weg opgaan.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen