Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse first lady niet benoemd tot algemeen directeur

Geplaatst

op

Mellisa Santokhi. Beeld Krin Taki

Het Kabinet van de President schrijft in een verklaring dat first lady Melissa Santokhi-Seenachery vooralsnog niet benoemd is tot algemeen directeur. Volgensde verklaring heeft de regering bij aanvang van haar regeertermijn slechts vijf personeelsleden op het kabinet aangetroffen. Op basis van zijn verantwoordelijkheid als regeringsleider heeft president Chan Santokhi gezorgd voor de continuering van de werkzaamheden die gepaard gaan met zijn functie als president van de Republiek Suriname.

De personele invulling daartoe heeft het kabinet kunnen realiseren met een team van vrijwilligers. In deze moet het duidelijk zijn dat het steeds gaat om mensen die de functies vervullen vooralsnog zonder benoemd te zijn. De first lady vertolkte in deze reeds onbezoldigd en zonder benoeming de functie van Chef-staf, staat in de verklaring.

De presidentsvrouw wordt in het uitvoeren van haar onbezoldigde en dagelijkse werkzaamheden bijgestaan door een team van deskundigen. Dit team opereert vooralsnog onbezoldigd totdat de herinrichting van het organogram een feit is. In deze nieuwe structuur zal de administratieve organisatie van het kabinet efficiënter en doelmatiger zijn ingericht. Functies zullen worden bemenst en ingevuld volgens de volgende criteria: deskundigheid, integriteit, betrouwbaarheid en vrij van discriminatie op basis van educatie, godsdienst, komaf, gender, politieke overtuiging, sociale omstandigheden. Dit zoals de Grondwet ons voorschrijft.

Op basis van vernieuwde beleidsinzichten zijn wij overgegaan tot het herinrichten van het organogram op het Kabinet van de President. De rol van Chef-staf is veranderd van een militaristische naar een meer civiele benaming, en wel Algemeen Directeur. In deze functie heeft er vooralsnog geen officiële benoeming plaatsgevonden. Om de samenleving gerust te stellen staat in de verklaring dat de first lady die rol onbezoldigd coördineert. Dit tegen de achtergrond van haar deskundigheid en competenties.

Vanwege de toegenomen werkdruk is de first lady de vorige maand op eigen verzoek ontlast als vicevoorzitter in de presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden. Op dit moment vindt de afronding van de herstructurering van het organogram en de beschrijving van de daarbij behorende functies plaats. Bij de feitelijke benoemingen betreffende alle functies op het Kabinet van de President zal zeker rekening worden gehouden met de gevoelens van de samenleving.

De regering ontleent haar bevoegdheden aan het vertrouwen van de samenleving, derhalve staan onze beloften nog recht overeind. Wij zullen dit land redden! Wij stellen uw kritische houding bijzonder op prijs, staat in de verklaring.

Culturu.com

11 Reacties
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kenneth
vrijdag 16 oktober 2020 03:24

Uit de circulaire bestemd voor het personeel van het kabinet 1 first lady van Suriname 2 advocaat 3 lid Rvc Staatsolie 4 voorzitter presidentiële commissie toetsing etc etc 5 Trekker Get Skills academie 6 Algemeen directeur kabinet van de president 1]First lady is een ceremoniële taak. Dus een soort ere baantje waar je geen rechten aan kunt ontlenen. Dus heb je ook geen aanspraken op politieke functies en al helemaal niet op de functie van Algemeen directeur kabinet van de president. 2] Advocaat. Ja zij heeft ervoor gestudeerd en is na Santokhi’s benoeming tot president als advocaat beëdigd en toegelaten… Lees verder »

Kenneth
vrijdag 16 oktober 2020 03:26

3] Lid RVC Staatsolie. Heeft Staatsolie geen geschiktere kandidaten? Geldt ook voor Leo Brunswijk. Die man zit in 4 RVC’s tegelijk en is ook voorzitter in twee daarvan. 4] Voorzitter presidentiële commissie toetsing etc etc Ook een betaalde functie ? 5] Trekker Get Skilled academie Ook een ceremoniële functie. Een soort coach/woordvoerder/mascotte. 6] Algemeen directeur kabinet van de president. Dat is nu volgens berichten op het internet teruggetrokken/afgezwakt omdat er via digitale media veel kritiek op kwam. En Melissa mag deze functie ook niet bekleden omdat zij nu geen ambtenaar is en het ook nooit is geweest. Melissa wordt nu… Lees verder »

Kenneth
vrijdag 16 oktober 2020 03:33

Volgens de berichten is Melissa alleen het hoofd van dat gedoe. Mijn God lijdt Melissa aan aandachtsgeilheid, dat zij al die titelfuncties wil dragen en dat allemaal ook wil voorzitten? Melissa heb je ooit van Bram Peper gehoord? Hij werd ergens in de jaren 80 van de vorige eeuw burgemeester van Rotterdam in Nederland. Tijdens een interview met een journalist ging Bram Peper zijn vrouw er ook bij zitten. Toen de journalis Bram Peper vroeg hoe het besturen van zo’n grote stad hem verging in vergelijking met les geven op de universiteit. Antwoorde Peper’s vrouw toen “het burgemeesters werk is… Lees verder »

Kenneth
vrijdag 16 oktober 2020 03:34

Dat werd toen het in de krant kwam een pijnlijk schandaal voor Peper en zijn vrouw. De partij van Bram Peper reageerde in de pers met “niks samen gekozen, niks duo baan”. “Wij hebben alleen de heer Peper gekozen voor deze baan”. Peper hield op vragen van de pers wijselijk zijn mond daarover omdat zijn partij gewoon gelijk had. Binnen een jaar is zoals wij dat in Suriname zeggen zijn huwelijk gebost. Ondanks de terechte opmerking van Bram Peper’s partijleider voelde mevrouw Peper met haar grote ego zich zwaar beledigd vanwege de terechtwijzing en reageerde daarom haar onterechte woede op Bram… Lees verder »

Snelle
vrijdag 16 oktober 2020 05:08

Heel mooi verwoord heel goed geschreven. Duidelujk Suriname word geregeerd door wie?

Bryan
vrijdag 16 oktober 2020 10:14

@Kenneth.
Nice verwoord.
Vergeet niet dat Melissa een duidelijk voorbeeld van een Golddigger is.
Leo denkt dat hij het wiel heeft uitgevonden en zal.mij niet verwonderen als hij binnenkort ook niet de functie van Slm directeur op zich neemt.
Dan kan broer Ronnie makkelijker coke smokkelen.

Zorro
zaterdag 17 oktober 2020 01:52

“Het Kabinet van de President schrijft in een verklaring dat first lady Melissa Santokhi-Seenachery vooralsnog niet benoemd is tot algemeen directeur.” “Vooralsnog” betekend voorlopig niet, maar het kan later wel doorgaan. Dus het gaat toch gebeuren? President Santohki geef een ander de kans voor deze job. Zo’n gevoelige functie kun je niet aan een familielid of echtgenote geven. Er zijn echt wel betrouwbare en kundige mensen in ons land die deze functie kunnen bemensen. Santohki zegt. “Functies zullen worden bemenst en ingevuld volgens de volgende criteria: deskundigheid, integriteit, betrouwbaarheid en vrij van discriminatie op basis van educatie, godsdienst, komaf, gender,… Lees verder »

Zorro
zaterdag 17 oktober 2020 01:55

Ook volgens Santokhi. “De rol van Chef-staf is veranderd van een militaristische naar een meer civiele benaming, en wel Algemeen Directeur” Bla bla bla. Van der San die deze functie in het NDP Kabinet bekleede was geen militair maar kwam van Binnenlandse zaken. Santokhi zegt verder: “De regering ontleent haar bevoegdheden aan het vertrouwen van de samenleving, derhalve staan onze beloften nog recht overeind. Wij zullen dit land redden! Wij stellen uw kritische houding bijzonder op prijs” “De regering ontleent haar bevoegdheden aan het vertrouwen van de samenleving, derhalve staan onze beloften nog recht overeind.” Ja hoor meneer de president… Lees verder »

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Zorro
Zorro
zaterdag 17 oktober 2020 02:01

Een Santokhi quote.

“Wij zullen dit land redden! Wij stellen uw kritische houding bijzonder op prijs”

Meneer Santohki, wij het volk kijken reikhalzend uit naar uw beloofde redding. Wij het volk kunnen het niet zelf maar onze vertegenwoordigers het huidig parlement, de ministers en U het staatshoofd kunnen dat wel.
Dus daarom zullen wij ook ten behoeve van de reputatie van de huidige coalitie steeds aan de bel trekken als deze regering afdwaalt of rare dingen gaat doen.
Dit doen wij ook om de huidige coalitie op het goede spoor te houden en hen een goede trackrecord te geven.

Philip
zaterdag 17 oktober 2020 03:46

@Bryan Is Melissa een duidelijk voorbeeld van een Golddigger? Ik dacht meer aan een carrière tante die op carrière gebied één en ander is misgelopen en nu haar slag alsnog probeerd te slaan. Ja dat heeft overeenkomsten met golddiggers gedrag. Leo Brunswijk grossiert in commissariaten niet vanwege zijn brede kennis van bedrijfskundige en financiële processen maar omdat het hem het idee geeft dat men tegen hem zal opkijken. Hij heeft een groot ego en bijbehorende minderwaardigheidscomplex? En al die RVC functies betalen natuurlijk lekker veel. Hoeveel auto’s, IPhone telefoons, flat tv’s en abonnementen op Netflix achtige diensten heeft hij al… Lees verder »

Philip
zaterdag 17 oktober 2020 03:48

Wordt hij de nieuwe SLM directeur?
De pas ontslagen directeur had 15 jaar of zoiets ervaring in de luchtvaart business maar kon er toch geen h%l van.
Zal Leo Brunswijk het beter kunnen? Je hoeft geen raket geleerde te zijn om meteen haardop NÉÉÉÉ te roepen.
Ronnie weer in drugshandel?
Denk niet dat Ronnie zo dom is om in oude fouten te vervallen.
In Nederland krijgt de SLM dezelfde zware controles als Colombiaanse, Curaçaose etc vliegtuigen. Vroeg of laat wordt je gepakt.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen