woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse first lady gevaccineerd tegen Covid-19

lees ook ...

Training in hydrocultuur op Kwatta

Er is vandaag een basistraining in hydrocultuur verzorgd voor voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), leden van land- bouwcoöperaties en overige belangstellenden. De ...

In Suriname is first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry gevaccineerd tegen het Covid-19-virus. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) werd zij gisteren ingeënt. De bedoeling was dat president Chan Santokhi ingeënt zou worden met het AstraZeneca vaccin, maar vanwege zijn recente besmetting met het virus heeft het staatshoofd voldoende antistoffen aangemaakt.

“Als first lady ben ik dan hier om alle twijfels die er nog in de samenleving zijn, weg te nemen. We hebben er vertrouwen in, er is voldoende informatie over het vaccin”, zei de first lady, voordat zij het vaccin toegediend kreeg. Volgens de presidentsvrouw is het bekend dat onze zorginstellingen en frontliners het erg zwaar gehad hebben tijdens de twee golven van besmettingen. We hebben ons allemaal moeten aanpassen, als samenleving hebben wij ons deel moeten doen door ons aan de maatregelen te houden “en wij zijn trots op onze mensen dat zij hun verantwoordelijkheid genomen hebben.”

Als wij ons deel als samenleving blijven doen, komen we er naar zeggen van de first lady zeker doorheen. “Met een vaccinatie is er opluchting dat we richting herstel en normalisatie gaan. Vandaar dat ik vandaag hier ben om jullie steun te bieden en dat jullie het niet alleen nemen, maar ik sta ook naast jullie. Dit is mijn manier van een hart onder de riem steken. We gaan het samen doen.”

RZW-directeur, Jason van Genderen, vindt het jammer dat er veel negatieve berichten verspreid worden via social media. Dit creëert onnodig vrees in de samenleving. Hij is blij dat de first lady deze stap genomen heeft, want dit geeft aan dat niemand hoeft te vrezen voor het vaccin.

De first lady doet een beroep op de samenleving om zich te laten vaccineren. “Zo zullen wij ervoor zorgen dat Suriname op een snellere manier Covid-19-vrij kan zijn en ons leven weer terugkeert naar het oude.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

49 REACTIES

49 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse first lady gevaccineerd tegen Covid-19