Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse first lady biedt 500 studenten gratis online studievaardigheden aan

Geplaatst

op

Online Studeren Op Adekus. Foto Facebook3

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry stelt vijfhonderd studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) een jaar lang in de gelegenheid om gratis vaardigheden aan te leren bij de online academie. Deze scholing is voor alle studierichtingen. Nu is begonnen op de universiteit, maar de first lady zal zeker ook mogelijkheden bekijken voor scholieren van de middelbare school.

Via het platform zullen 250 vakonderdelen worden verzorgd. Na een jaar wordt dit ook opengesteld voor studenten van andere hbo-instellingen, die ongeveer 120 euro op jaarbasis zullen betalen. De vaardigheden die online aangeboden zullen worden, moeten volgens de first lady als extra toevoeging worden gezien aan wat normaliter worden geleerd.

Het idee voor de academie is ontstaan binnen de vriendenkring waarmee Santokhi-Seenacherry heeft gestudeerd in Nederland. Er is toen nagegaan wat er kan worden teruggedaan voor Suriname.

Het idee is samen met een vriendin van de first lady, die app-bouwer is, in elkaar gezet. Santokhi-Seenacherry hoopt dat ze haar droom kan realiseren, ondanks de beperkingen van COVID-19 waardoor het investeren in jezelf enigszins is bemoeilijkt. Verder is ze er blij om dat Surinamers in diaspora bereid zijn om iets terug te geven.

De studenten zijn Santokhi-Seenacherry dankbaar voor deze mogelijkheid, omdat ze hun vaardigheden hierdoor kunnen opkrikken. En de first lady vindt vaardigheden enorm belangrijk.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
vrijdag 11 september 2020 14:09

Supergoed initiatief. Een verrijking voor de studenten.

Dolf
vrijdag 11 september 2020 21:01

Steld niets voor. Dat was niet het idee van het volk men zou de koers laten droppen geen vriendjes en familie vasilliteren. En er word veel gepraat en niets gedaan politiek .maak je borst maar nat regering santhoki we kijken nog even wat jij nog te zeggen hebtAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen