vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
1
(1)

Surinaamse Financiënminister dient geen ontslag in

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, heeft zijn portefeuille niet ter beschikking gesteld van president Chandrikapersad Santokhi. Er zou in de media de indruk zijn gewekt, dat de Financiëntopman zou terugtreden als gevolg van de recente ontwikkelingen. Alven Roosveld, woordvoerder van de president, zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS), dat er helemaal geen sprake van is dat de bewindsman aftreedt.

“Ook vanuit de kant van het staatshoofd is er nimmer aan de bewindsman gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen. Tijdens de op zaterdag 16 juli 2022 gehouden regeringsraadsvergadering heeft de president beklemtoont dat hij wacht op de resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie,” aldus de regeringsfunctionaris.

President Santokhi zou volgens de woordvoerder het volste vertrouwen hebben in het Openbaar Ministerie als onafhankelijk instituut. De regering-Santokhi respecteert de rechtstaat en zal deze ook waarborgen.

“Het staatshoofd heeft verder ook aangegeven alle vertrouwen te hebben in minister Achaibersing. Er is reeds een intern onderzoek gestart op het ministerie van Financiën en Planning. De president is optimistisch en wacht ook de resultaten van dit onderzoek af.”

De regering doet in deze turbulente tijden haar uiterste best om diverse crises het hoofd te bieden. Verder onderstreept de woordvoerder dat de regering altijd beschikbaar is om informatie te verifiëren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Financiënminister dient geen ontslag in