Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse familie viraal

Geplaatst

op

Politie Suriname

Een Surinaamse familie werd de vorige week onaangenaam verrast met ‘politiebezoek’. Er was een tip binnengekomen dat er gestolen kantoorspullen bij hen thuis zouden zijn.

De heer Gajadien van Pet’s promotion filmde het hele geval en maakte daarbij allerlei beledigende opmerkingen naar de familie. Mevrouw Priscilla Williams waar het geval zich voordeed, werd naar het politiebureau meegenomen, nadat ze haar getraumatiseerde kinderen bij haar moeder had afgezet.

Haar man die de spullen van zijn werkplek bij de overheid naar huis had gebracht werd door de politie opgehaald. Achteraf bleek het te gaan om een pickup vol met afgeschreven en doorgebrande electronische apparatuur die hij met een collega op de vuilnistbelt had gedumpt. Van die spullen had hij een tweetal kapotte monitors en printer meegenomen. Zo zei de man. De politie nam ook nog mevrouw haar zelf gekochte laptop mee. Nadat bleek dat het niet ging om een geval van gestolen overheids spullen, bood Inspecteur Weekers het paar zijn verontschuldigingen aan. De mevrouw kreeg uiteraard haar laptop terug. De video die Gajadien maakte ging vervolgens viraal.

Mevrouw Priscilla en haar man Astrando Rees laten het niet hierbij. De rechten van hun minderjarige kinderen zijn geschaad doordat de film op het internet werd geplaatst. De familie heeft een advocaat in de arm genomen en de heer Gajadien mag waarschijnlijk een proces tegemoet zien. Alvast geeft de familie lik op stuk door het hele gebeuren fijntjes uit de doeken te doen in een video die op facebook circuleert. De heer Gajadien blijkt nu bereid zijn verontschuldigingen aan te bieden aan de familie.

culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasje
dinsdag 28 juli 2020 16:15

Sorry brengt moesje niet naar Parijs. Sorry helpt niet. Schade vergoeding. Jullie dachten dat ze de computers van de overheid hadden gejat.waarom gaat de politie niet kijken bij de echte boeven van ex ministers thuis kijken.nee ze durven niet .

Bianca
dinsdag 28 juli 2020 21:17

Laten ze gaan bij adhin die zoveel auto’s tot zijn eigendom hebben gemaakt. Maar altijd gaat de gewone burger de dupe van worden. Wie denkt dhr Gajadien wel dat hij is. Hij moet opgesloten worden.

Richeline Huisden
woensdag 29 juli 2020 21:48

Gajadhin is gewoon een idioot die maar uit zijn nek zat te lullen zonder de feiten te kennen. Hij wist niet hoe snel hij dat filmpje op fb moest plaatsen maar nu hij zijn verontschuldiging moet aanbieden is hjj in geen velden of wegen te bekennen. Gewoon een onruststoker. Sleep hem inderdaad voor de rechter voor een flinke schadevergoeding.
Hij hoort zichzelf grasg praten vandaar dat gebrabbel vanuit zijn auto.
Achterlijke idioot.Advertentie

column

Saluut!

Geplaatst

op

Oostwest (14336589021)

                                                                                          Dit stuk is een oppervlakkige waarneming van positieve in het oog springende zaken die ex -president D.D. Bouterse gerealiseerd heeft voor Suriname in de afgelopen 40 jaar: De negatieve zaken zijn namelijk, terecht overigens, al uitgebreid en uit den treure belicht geworden op vele fora.

Het volgende is ook absoluut geen natrap aan de bestuurders die tussen 1975 en1980 aan het bewind waren, want in vijf jaar tijd kan je geen decennia lange achterstanden inhalen. Van het jaar 1980 tot 1987 is Bouterse solo aan de macht geweest, daarna met zijn Nationale Democratische partij van 1996 tot 2000 en van 2010 tot 2020. Toen Bouterse in 1980 op controversiële wijze aan de macht kwam leek Suriname op een uit zijn krachten gegroeid dorp. De wegen in het centrum van Paramaribo en de hoofdwegen daarbuiten waren geasfalteerd, maar de binnenwegen waren allen zandwegen. In het centrum en de woonwijken erom heen was er elektriciteit en stromend water. De buitenwijken van Paramaribo echter en de districten eromheen waren stiefmoederlijk behandeld. Nu is er zelfs op bepaalde plaatsen in het verre binnenland elektriciteit en stromend water gebracht. Vele kapotte wegen in stad en district zijn volledig gerehabiliteerd en pas geleden nog werd er een snelweg gebouwd in het zuiden van ons land: De eerste die we hebben in Suriname. Ook het openbaar vervoer in de buitenwijken is aangepakt met het inzetten van meer staatsbussen. Districten die door waterwegen gescheiden zijn van Paramaribo konden alleen per korjaal of veerboot bereikt worden. Bruggen over onze prachtige rivieren om het ene district met het andere te verbinden hadden we niet. Nu hebben we zelfs bruggen om zonder omweg van de ene naar de andere woonwijk te komen. Door het gebrek aan betaalbare huurwoningen(van particulieren) kregen vele mensen door tussenkomst van de overheid een volledige financiering om een huis te kopen. Daarvóór moest je minimaal een kwart van de koopsom aan eigen kapitaal hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Om het al jaren ten hemel schreiend gebrek aan lagere scholen op te vangen werden er op vele schoolterreinen klaslokalen bijgebouwd. Districten die nog nooit een mulo of middelbare school hadden gekend, kregen er één. En op de campus van onze enige universiteit werden moderne studentenverblijven gebouwd. In verschillende districten verrezen er belangrijke, architectonisch gebouwde overheidskantoren zoals die van de Regionale Gezondheidsdienst. Er werden ook lucratieve gouddeals gesloten met nieuwe multinationals.

Veertig jaar Bouterse startte in 1980 maatschappelijk en economisch bekeken met onze nationale trots Staatsolie. Na veertig jaar werd dit hoofdstuk afgesloten met de geweldige resultaten van de nieuwe olieboringen die werden geïnitieerd tijdens zijn (democratisch) bewind. Een saluut aan Desiré Delano Bouterse!

culturu.com – Christa Sluisdom

Lees verder

Suriname

Kader MINOWC praat over opening scholen 2020/2021

Geplaatst

op

37a89263 8a72 4092 A8be 1d0ac082b384 (1)

De directeuren, onderdirecteuren en afdelingshoofden van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn samen met minister Marie Levens druk bezig voorbereidingen te treffen voor de start van het schooljaar 2020/2021. Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen te midden van de COVID-19 pandemie toch effectief onderwijs te laten volgen. MINOWC praat met verschillende groepen.

Op dinsdag 28 juli 2020 was het kader van het ministerie in een video conferentie met Maureen Dwyer, hoofd van het nationaal inspectie apparaat van Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie toch getracht de scholen te openen. Zij heeft haar ervaringen gedeeld met het MINOWC. De aanwezige staf kregen daarbij ook de gelegenheid de nodige vragen te stellen over de situatie op het eiland nu.

Opening scholen 2020/20121

Minister Marie Levens is er voorstaander van dat alle leidinggevenden ook zelf opzoek moeten gaan naar de beste manier hoe het onderwijssysteem weer op te pakken. De verschillende actoren binnen het onderwijsveld zullen ook gehoord worden over hun ervaringen tot nu toe en de mogelijke oplossingsmodellen voor de ontstane situatie.

89764802 377c 4580 Aa45 Bc850b9693ce 1
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen