maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse exporteurs bewustgemaakt van verpakkingseisen

lees ook ...

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie va...

Het onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft samen met het Standaarden Bureau (SSB) voor de tweede keer een training georganiseerd genaamd “EU labeling and packaging requirement for Cariforum exporters”. Het doel van de training was om exporteurs en potentiële exporteurs bewust te maken van de verpakking- en etiketteringseisen die gelden bij export naar de EU.

De training startte in februari en duurde drie dagen. Op 10 maart 2023 ontvingen vijftien deelnemers een certificaat van deelname. Tijdens de training heeft Tanwir Hassankhan, onderdirecteur Operations van de SSB, uitleg gegeven over verpakking en etikettering en de procedures om hieraan te voldoen conform de standaarden.

Het doel van de SSB is om een adequate en gezonde standaardeninfrastructuur te creëren door het vaststellen, overnemen, ontwikkelen, onderhouden en bevorderen van de toepassing en het gebruik van standaarden en technische voorschriften.

Minister Rishma Kuldipsingh van EZ heeft aangegeven, dat zij als ambtenaar van dit ministerie al onderzoek had gedaan naar wat nodig is om Surinaamse producten op buitenlandse markten te plaatsen. Ze benadrukte dat ondernemers eerst de verpakking en etikettering van hun producten moeten controleren en in orde moeten maken voordat deze geëxporteerd worden.

Het afgelopen jaar heeft EZ al een exporteursbeurs georganiseerd om ondernemers een platform te bieden om hun producten en diensten voor de export te promoten. Dit jaar zal er opnieuw een dergelijk platform geboden worden. Kuldipsingh wees erop dat, ondanks de onderlinge concurrentie, ondernemers moeten samenwerken om te kunnen exporteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse exporteurs bewustgemaakt van verpakkingseisen