zaterdag 12 juni 2021
25 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ex-vicepresident Adhin aangehouden

lees ook ...

Cubanen nog steeds op de Luchthaven

De groep van ongeveer 100 Cubanen die op 31 mei zouden vertrekken met de voor hun gecharterde vlucht, zijn nog steeds op de Johan Adolf Pengel Luchthaven(JAP) en bivakeert voor de vertrekhal. De Cuban...

NDP-parlementariër en voormalig vicepresident Ashwin Adhin is vandaag opgehaald door de politie. Dat heeft fractieleider Rabin Parmessar zojuist meegedeeld in De Nationale Assemblee. “Het kan niet anders dat hij dan als verdachte is opgehaald,” zegt Parmessar.

Adhin was opgeroepen om zich aan te melden, maar zijn advocaten hebben een brief geschreven om te vragen in welke hoedanigheid hij wordt opgeroepen. Deze kwestie heeft te maken met vernielingen die aangebracht zijn op het Kabinet van de Vicepresident.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) verduidelijkte dat Adhin vrijdag opgeroepen was voor verhoor, maar hij meldde zich niet aan. “Hij moest zich vandaag tussen 09.00 uur en 10.00 uur weer aanmelden, maar kwam niet opdagen. De politie heeft hem daarna opgespoord en aangehouden”, zei Amoksi in het parlement.

De NDP-fractie heeft besloten zich terug te trekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ex-vicepresident Adhin aangehouden