donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ex-militairen krijgen ook noodhulppakketten

lees ook ...

Staatshoofden vergadering UNASUR in Brazilie

De staatshoofdenvergadering: ‘The Meeting of the Presidents of the Countries of South America’ wordt de komende week Brazilië gehouden. De bijeenkomst is een initiatief van de Braziliaanse president L...

Het Bureau Eenheid heeft namens de regering een tiental hulppakketten geschonken aan ex-militairen. De overhandiging heeft in het gebouw van de Stichting Re-integratie Ex-militairen (REM) plaatsgevonden. Luitenant-kolonel Jerrel Julen, REM-directeur, nam symbolisch de pakketten in ontvangst uit handen van coördinator Bureau Eenheid Shaquille van Throo.

Van Throo zei dat het bureau in de afgelopen tijd zeer nauw heeft samengewerkt met militairen en het ministerie van Defensie. “Wij konden het niet nalaten om een geste te doen aan mensen die een voorbeeld zijn geweest voor onze jonge militairen. We werken prettig met de militairen en we willen vandaag de mensen die een voorbeeld zijn in de bloemen zetten,” zei hij doelend op de ex-militairen.

Directeur Julen is er content mee dat het Kabinet van de President en minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie snel hebben gereageerd op de aanvraag van de stichting. Vanuit de stichting is de behoefte aan de pakketten aangegeven. Er zal voor gezorgd worden dat de meest behoeftige ex-militairen zo’n pakket ontvangen, zegt Julen.

Volgens de directeur gaat het om ex-militairen die hebben deelgenomen aan de Binnenlandse Oorlog. Velen onder hen zijn getraumatiseerd en niet in staat om aan het arbeidsproces deel te nemen. REM vangt ze op wanneer zij voor hulp aankloppen. Behalve pakketten, worden voor deze groep ook sociale uitkeringen geregeld. De stichting zorgt regelmatig voor trainingen voor de ex-militairen.

Er zijn 1500 ex-militairen aangesloten bij de stichting. De focus van REM is nu het opstellen van een beleidsplan waarin verschillende issues van de ex-militairen zijn opgenomen, zoals bijvoorbeeld maandelijkse steun en begrafenisfondsen. Eind deze maand hoopt de stichting het plan te kunnen aanbieden aan minister Mathoera.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ex-militairen krijgen ook noodhulppakketten