maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
3
(1)

Surinaamse en Nederlandse Defensie samen sterker door focus op leiderschap

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

“Leiderschap staat centraal in het behalen van defensiesuccessen,” verklaarde kolonel Justus Hew A Kee van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) tijdens de uitreiking van certificaten op vrijdag 2 februari 2024. De ceremonie markeerde de afronding van een leiderschapstraining verzorgd door het Expertisecentrum Leiderschap Defensie (ECLD) uit Nederland, waarbij bijna 100 deelnemers uit de militaire en burgergelederen, inclusief leden van de Defensieraad, hun vaardigheden verder hebben ontwikkeld.

De deelnemers ontvingen hun certificaten uit handen van kolonel Hew A Kee en kolonel Dirk Muijskens, commandant van het ECLD. Deze laatste heeft eerder bijgedragen aan de ontwikkeling van een leiderschapsvisie voor de Surinaamse defensie. Met de recente training, die ook openstond voor leden van de Defensieraad, tonen defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en haar team hun engagement voor voortdurende ontwikkeling.

Volgens kolonel Hew A Kee heeft de samenwerking met het ECLD, een partner met uitgebreide ervaring, de Surinaamse defensie geholpen bij het versnellen van haar ontwikkelingsproces op het gebied van leiderschap. Het ECLD heeft zijn expertise gedeeld om bij te dragen aan het inlopen van de achterstand in leiderschapsvaardigheden binnen de organisatie.

Kolonel Muijskens lichtte toe dat de samenwerking tussen het ECLD en het IDO, die al meer dan drie jaar duurt, gericht is op het versterken van leiderschap en teamvorming binnen de Surinaamse defensie. Hij benadrukte de vooruitgang die is geboekt in het verbeteren van de visie op leiderschap en de actieve betrokkenheid van Surinaamse militairen bij de trainingen, wat duidt op significante stappen voorwaarts voor het team van de Defensieraad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse en Nederlandse Defensie samen sterker door focus op leiderschap