dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse en Guyanese Kustwacht gaan zeecriminaliteit samen aanpakken

lees ook ...

Suriname’s democracy is supported by international org...

Foreign allies have vowed to assist democracy in Suriname, notably the European Union (EU), the Netherlands, France, the United States of America, the United Kingdom, Canada, and Poland. Through their...

De Kustwacht Suriname zal met haar Guyanese counterpart nagaan hoe in de toekomst samengewerkt kan worden bij de aanpak van de gezamenlijke uitdagingen in elkaars maritieme zone. Er is gewerkt aan het opstellen van een concept Memorandum of Understanding (MoU) voor samenwerking, die aan de beide regeringen gepresenteerd zal worden.

Dit is het resultaat geweest van het bezoek dat kolonel Julius Skeete, chef van Kustwacht Guyana die onlangs op bezoek was bij majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur Kustwacht Suriname. “De gesprekken zijn in een vrij gemoedelijke sfeer gevoerd, omdat wij de essentie begrijpen voor de totstandkoming van een samenwerking. Beide partijen hebben met een open ‘mind’ gesprekken gevoerd, waarbij rode draad is aangehouden van wat ons bindt”, onderstreept Bhola.

Grensoverschrijdende criminaliteit, zeeroverij, illegale visserij, smokkel van goederen tot aan mensenhandel zijn enkele zaken waarmee Suriname en Guyana haast dagelijks mee te kampen hebben. Informatie-uitwisseling in deze en andere belangrijke veiligheid en economische vraagstukken, kunnen volgens Bhola het beste aangepakt worden middels gezamenlijke patrouilles in het maritiem grensgebied en of als waarnemer op elkaars vaartuig.

Beide kustwacht organisaties hebben presentaties verzorgd over hun eigen verantwoordelijkheden, structuur, cultuur en geschiedenis, waarbij ook gezamenlijke dreigingen en uitdagingen zijn geïdentificeerd. Middels elektronische correspondentie zal de MoU verder verfijnd worden, waarna het door beleidsmakers van beide landen in Guyana zal worden bekrachtigd middels ondertekening.

“Wij hebben heel lang uitgekeken naar het moment om samen te werken. Het is belangrijk voor beide landen,” zegt Bhola.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse en Guyanese Kustwacht gaan zeecriminaliteit samen aanpakken