woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse en Guyanese delegaties bespreken voortgang brug over Corantijnrivier

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is een Guyanese delegatie ontvangen ter voorbereiding op de bouw van de brug over de Corantijnrivier. De delegatie, bestaande uit de directeur van Buitenlandse Zaken en de ministers van

Financiën en Openbare Werken van Guyana, heeft op 19 maart 2024 gesprekken gevoerd met hun Surinaamse tegenhangers en experts uit beide landen. Tijdens deze ontmoeting is een analyse gemaakt van de voortgang van de brugvoorbereidingen.

In november vorig jaar hebben beide ministers van Openbare Werken hun technische evaluaties vergeleken en gezamenlijk conclusies getrokken op basis van deze beoordelingen. Daarnaast zijn er aanbestedingen gehouden waarvan de resultaten zijn bekendgemaakt. “We hebben zojuist een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin we aanbevelingen doen die zullen worden beoordeeld door de staatshoofden van beide landen,” aldus minister Ramdin van BIBIS. Als de aanbevelingen worden goedgekeurd, zullen de presidenten besluiten nemen over de voortgang en welk bedrijf het project zal uitvoeren.

Minister Ramdin verwacht dat de aanbevelingen dit weekend zullen worden gepresenteerd. President Santokhi zal gedurende het komende weekend een werkbezoek van twee dagen brengen aan Guyana, waar hij zal overleggen met een soortgelijke Guyanese delegatie onder leiding van president Irfaan Ali. “We hopen na dit weekend duidelijkheid te hebben over de beslissingen van de regeringen, zodat we kunnen beginnen met onderhandelingen met specifieke bedrijven en over het management, beheer en financiering van de brug,” voegde hij toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse en Guyanese delegaties bespreken voortgang brug over Corantijnrivier