zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(2)

Surinaamse en Franse militairen treden op tegen skalians en illegalen

lees ook ...

Continued discussion over the phase-out of gasoline subsidie...

The government and oil industry have been debating fuel costs for a while. According to Minister Stanley Raghoebarsing of Finance and Planning, the administration is carefully considering ways to elim...

Surinaamse en Franse militairen hebben tijdens de tweede gezamenlijke vaarpatrouilles op de Marowijne- en de Lawarivier in totaal de bemanningsleden van 8 skalians aangemaand om zich te verwijderen uit het gebied. Daarnaast werden illegale buitenlanders, die zowel op de skalians en enkele winkels zijn aangetroffen en geen paspoort konden aantonen, erop geattendeerd om hun identificatiestukken in orde te maken.

In totaal zijn er deze keer 8 skalians aangetroffen, waarvan 5 in de omgeving van Snesi Kondre, 1 in het gebied van Papaїchton en 2 in de omgeving Providence. De gezamenlijke vaarpatrouilles tussen Suriname en Frankrijk vonden in de periode van 9 tot en met 14 mei 2021 plaats en hadden onder andere preventie tot doel.

Behalve de grensoverschrijdende criminaliteit, zijn de blikken ook gericht op de illegale goudzoekers, met name de skalians in de Marowijnerivier. Defensieminister Krishna Mathoera zegt dat het ministerie bezig is met de aanschaf van twee nieuwe boten om de patrouille op de binnenlandse wateren te vergroten.

“Doordat wij geen zeewaardige boten hebben, kunnen wij dat op dit moment niet. Daarom wordt de Kustwacht zoveel mogelijk ondersteund”, zei de bewindsvrouw.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse en Franse militairen treden op tegen skalians en illegalen