zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst betwist goed bestuur”

lees ook ...

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft door goudhoeveelheden in ontvangst te nemen. De VES benadrukt dat het van goed bestuur getuigt als de president, Chan Santokhi, de vicepresident corrigeert voor zijn gedrag dat zij omschrijven als een ‘goldruler’.

De VES wijst op de eerdere mededeling van president Santokhi in 2023 over het instellen van een werkgroep voor de ordening van de goudsector, waarbij vicepresident Brunswijk is belast met deze taak en voorzitter van de werkgroep is vanwege zijn ervaring in de goudsector.

Echter, via sociale media worden regelmatig beelden verspreid waarin de vicepresident goudhoeveelheden in ontvangst neemt, met de vermelding dat deze voor verkiezingsdoeleinden gebruikt zullen worden. Dit gedrag wordt door de VES als ongepast beschouwd voor de vicepresident, die tevens voorzitter is van de werkgroep Ordening Goudsector.

De VES benadrukt het belang van daadwerkelijke uitvoering van de ordening van de goudsector door de vicepresident. Met zijn uitgebreide kennis van zowel illegale als legale goudwinning, wordt van hem verwacht dat hij de ordening kan realiseren.

Als vicepresident met toegang tot alle overheidsdiensten zou hij succesvol moeten zijn in het handhaven van de regels voor een ordelijke goudsector, waarbij de staat haar rechtmatige aandeel verkrijgt uit de goudsector, aldus de VES.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse economisten: “Vp Brunswijk's goudontvangst betwist goed bestuur”