dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse economie goed volgens Caribbean Development Bank

lees ook ...

Verkoold lichaam gevonden na brand in loods

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft in de avond van donderdag 28 september 2023, na een brandmelding aan de Powisistraat het verkoolde lichaam van vermoedelijk de 50-jarige L.S van Chinese kom...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is tijdens een persconferentie op woensdag 13 april jongstleden ingegaan op gesprekken die hij op Barbados heeft gehad met CDB-directeur Hyginus ‘Gene’ Leon. De Caribbean Development Bank (CDB) is bereid verder te gaan met de financiering van projecten in Suriname zoals de energiesector en deze uit te breiden naar andere sectoren.

Aanwezig waren ook de Barbadiaanse minister van Financiën Ryan Straughn en de Caribbean Export Development Agency (CEDA). Minister Achaibersing die ook lid is van het bestuur van de CDB spreekt van behoorlijke bedragen, waardoor de CDB naar zijn zeggen een belangrijke rol speelt in de goedkope financiering voor de ontwikkeling in Suriname.

Het gesprek met de CDB-directeur concentreerde zich niet alleen op de bestaande financieringen, maar ging ook over financieringen in nieuwe sectoren. Zo hebben partijen ook gesproken over de financiering van projecten in de agrarische sector en andere productiesectoren. Volgens minister Achaibersing is de CDB-president bereid om zich hierover te buigen. Technische teams zullen deze projecten en financieringen gaan voorbereiden.

Directeur Leon heeft ook aangegeven binnenkort naar Suriname te zullen afreizen om zaken te formaliseren, nadat de technische teams de projecten hebben voorbereid en daarover min of meer overeenstemming bereikt is. “Dit geeft aan dat er behoorlijk wat interesse is van de CDB om verder te gaan met financiering van projecten, maar belangrijk is dat andere sectoren ook meegenomen worden, onder andere de agrarische sector”, benadrukt minister Achaibersing.

In het overleg met de CEDA zijn samen met een team van de private sector uit Suriname de mogelijkheden bekeken die dit instituut biedt om het bedrijfsleven te ondersteunen in het ontwikkelen van hun ondernemingen, maar voornamelijk ook het bereiken van nieuwe markten. Minister Achaibersing merkt op dat Suriname vanaf zij lid is geworden een contributieachterstand heeft bij de CEDA.

Overeen is gekomen dat Suriname deze achterstand gefaseerd inloopt, zodat het land gebruik kan blijven maken van de expertise en technisch ondersteuning van de CEDA. De bewindsman zegt dat een aantal Surinaamse bedrijven reeds ondersteund worden door het instituut.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse economie goed volgens Caribbean Development Bank