donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse Douanedienst klaar voor grootschalige internationale Douaneweek

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Het Korps Douane Suriname heeft op 1 januari zijn 160-jarig bestaan gevierd, en deze viering krijgt volgende week extra glans met de viering van de Internationale Douanedag op 26 januari. Gedurende de periode van 23 tot en met 26 januari zal Suriname gastheer zijn van de Internationale Douaneweek, waarbij een reeks activiteiten gepland staat. Zowel de douanedienst als de douanebond verwachten een succesvolle week, waarbij Suriname voor het eerst gastland zal zijn voor de ABC-eilanden.

Faizel Pinas, lid van de voorbereidingscommissie en tevens ondervoorzitter van de douanebond, benadrukt dat de Internationale Douanedag bedoeld is om de douane te waarderen voor het belangrijke werk dat zij verricht. Douaniers spelen een cruciale rol bij het beschermen van burgers tegen schadelijke importproducten, het bestrijden van oneerlijke handel, het beveiligen en faciliteren van internationale handel, en het handhaven van de betaling van rechten en belastingen.

Pinas herinnert eraan dat de eerste Douane Council op 26 januari 1953 plaatsvond, en sinds het 30-jarig jubileum in 1983 wordt jaarlijks de Internationale Douanedag gevierd. Hoewel Suriname altijd de dag viert, is het nu groots gepland als gastheer.

In 2020 nam een kleine delegatie van de Surinaamse douane deel aan activiteiten op Bonaire, waar werd afgesproken dat Suriname het daaropvolgende jaar gastheer zou zijn. Vanwege de covid-pandemie kon dit echter niet doorgaan, en nu is het de beurt aan Suriname om de gasten van de ABC-eilanden te verwelkomen.

De Internationale Douaneweek begint op dinsdag 23 januari met een Meet & Greet, gevolgd door een Switi Sranan Tour door de binnenstad op woensdag 24 januari, inclusief een borrelavond en een culturele avond. Op donderdag 25 januari staat een sportdag op het programma, gevolgd door een ceremoniële parade en een gala-avond op vrijdag.

Met ongeveer 90 gasten uit de genoemde eilanden, hoopt de organisatie op een succesvolle periode en streeft ernaar om de Internationale Douaneweek tot een terugkerend evenement in Suriname te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Douanedienst klaar voor grootschalige internationale Douaneweek