Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Dollar in vrije val beland

Geplaatst

op

De Surinaamse Dollar is totaal niet meer onder controle en is daardoor in een vrije val beland. Prijzen van goederen stijgen met de dag en veel wordt onbetaalbaar voor de gewone man. Cement bijvoorbeeld is zo duur geworden dat mensen die bezig zijn met bouwen, hun project moeten staken.

Een ander probleem is dat er bijna geen vreemde valuta meer te koop is. Euro’s en dollars zijn spaarzaam. Bij veel banken en cambio’s word enkel nog ingekocht en niet verkocht. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is binnen een dag met 10 cent gestegen. De koers van de CBvS is SRD 7,65 voor de US dollar.

Een vader die geld nodig heeft voor zijn studerende kinderen in het buitenland zegt: “Ik heb met moeite US dollars voor SRD 8,15 kunnen kopen bij een cambio waar ik regelmatig deviezen koop.”
Een ander laat weten dat hij nog een auto moet afbetalen maar dat de koers bij de autodealer nog veel hoger is. Vervolgens is hij verschillende plekken afgegaan om aan buitenlands geld te komen.
Mensen die een huis moeten betalen in vreemde valuta hebben het ook moeilijk, huurprijzen zijn bijna niet meer op te brengen door de alsmaar stijgende koersen.

De instabiele koers zorgt ervoor dat de gehele economie niet meer te voorspellen is. Het schijnt dat president Bouterse afgelopen weekend in beraad is gegaan met onder andere de monetaire autoriteiten om gezamenlijk naar het probleem te kijken. Vooralsnog is er nog niemand met een oplossing gekomen en hebben de Surinamers het zwaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen