Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Dollar (SRD) koers enigzins stabiel

Geplaatst

op

Nadat de koers voor de euro en de Amerikaanse Dollar vorige week wat waren gedaald bleek gister dat de straatkoersen gelijk zijn gebleven. Bij verschillende cambio’s werd de USD voor 8 SRD verkocht en voor 7,90 SRD gekocht. Vrijdag en zaterdag werden dezelfde tarieven gehanteerd voor kopers en verkopers van de valuta.

Ook voor de euro is dezelfde trend te zien. Die word nog steeds voor 9 SRD verkocht en voor 8,90 SRD gekocht. Vandaag wordt op de website van de Centrale bank van Suriname vermeld dat de wisselkoers voor de Amerikaanse Dollar inkoop 7,62 SRD om verkoop 7,76 SRD is. Voor de Euro geldt dat het inkoop 8,55 SRD om verkoop 8,74 SRD is.

Cambiohouders geven aan dat zij er nog steeds in geloven dat de koersen weer zullen dalen. Zeker nadat de regering recentelijk bekend had gemaakt de cambio’s te willen betrekken bij het stabiliseren en verlagen van de koers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |