Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Directeur Justitie vervangen

Geplaatst

op

Amoksi

De Directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat, is door de Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi vervangen door Sharma Lakisharan en is nu ter beschikking gesteld van de Minister.

Sharma Lakhisaran, die al directeur van Justitie was tussen 2005 en 2010, werd in 2010 door de regering Bouterse vervangen. Nu zal hij de functie van Directeur van Justitie per 1 september weer gaan vervullen. Hij is door President Santokhi ook benoemd tot Voorzitter van de Presidentiële Commissie Oneigenlijke Benoemingen. Lakisharan was ook lid van het Onafhankelijk Kiesbureau.

Behalve de Directeur zijn er ook drie Onderdirecteuren van Justitie vervangen. Die zijn de Onderdirecteur van Rechtsaangelegenheden Patrick Campagne, Rachel Groenveld van Vreemdelingenzaken en Shivanand Ramlall van Algemeen Beheer. Deze posities zullen respectievelijk ingevuld worden door Kenneth Jakaoemoe, Ingrid Kindooi en Desie van Dun. – culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
naamloos
dinsdag 25 augustus 2020 17:42

SANTOKI MOET NU NIET ALLEEN HINDOESTANEN IN HOGE FUNCTIE GAAN PLAATSEN.Het is een gemengd volk,dus gemengde geschoolde mensen,gelijken kansen geven.Alles wat je nu leest dat vervangen wordt zijn alleen Hindoes die de functie krijgen.Maar zo werkt het dus niet.

Djoeka meid
dinsdag 25 augustus 2020 20:43

Hij is discriminerend bezig en Brunswijk kijkt toe want ze hebben geen kader. Dalijk wo feti

Richard
dinsdag 25 augustus 2020 20:46

Tijd dat de militairen de macht in handen grijpen als het oneerlijk gaat

Mikel
dinsdag 25 augustus 2020 20:47

Geen commentaar!!
Zorg dat iedereen aan de beurt komt.
Het kan maar één persoon op één post.
En aub geen kleur, ras en geur.
Geniet van Suriname

Kwasi
dinsdag 25 augustus 2020 21:56

Lees het hele bericht voor je reageert.

stanley westerborg
dinsdag 25 augustus 2020 23:17

Dit is geen goede zaak. Deze mevrouw Chin A Fat is een kundige ambtenaar. Eerder had mevrouw Silos als minister ook mevr, Inez Huisden vervangen die haar werk uitstekend deed. Dit kan niet.

Romeo
woensdag 26 augustus 2020 08:27

Aan de hand van de reacties zie je duidelijk dat men nog in kleur denkt en niet in landsbelang.
Jammer mensen.

practicum
zaterdag 29 augustus 2020 09:29

Sharma zijn vrouw is de rechter Ingrid Lakisharan

Zwartje
zaterdag 29 augustus 2020 09:55

@ naamloos, lees de onderste zin van het artikel. Er is zelfs een hindoestaanse onderdirecteur vervangen. Degene die de functies nu gaan vervullen zijn geen van allen Hindoestaans. De geïnstalleerde directeur was door Bouterse uit zijn functie gezet. We weten allemaal waarom er toen Hindoestanen vervangen werden door paars. Zie de situatie waarin het land verkeert. Altijd dat gedoe over hindoestanen, ziekelijk is dit.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen