Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse diaspora heeft eigen persbureau

Geplaatst

op

Dp Persbureau

Diaspora Persbureau is een feit. Hiermee is de Surinaamse diaspora in Europa voorzien van een eigen persbureau. Een groot deel van de Surinaamse diaspora is woonachtig in Nederland (ruim 380.000), gevolgd door Frankrijk/Frans- Guyana en België.  Het persbureau is een initiatief van enkele personen en organisaties in Nederland, België, Frankrijk/Frans- Guyana, Engeland, Duitsland en Zwitserland. Het persbureau staat onder supervisie van Eric Mahabier.

Diaspora Persbureau zal de dagbladen, radio- en televisiezenders, nieuwssites en overige media in Nederland en in Suriname voorzien van nationale en internationale berichten en artikelen. Een netwerk van journalisten, verslaggevers, columnisten, schrijvers en wetenschappers is bereid gevonden als vrijwilliger de diasporagemeenschap van informatie te voorzien. 

De aandacht ligt overwegend op nieuws van en voor de Surinaamse gemeenschap in Europa. Daarbij gaat het onder meer om berichten en artikelen over dagelijkse gebeurtenissen, economie, politiek, onderwijs, human interest, wetenschap en onder andere ontwikkelingen op het gebied van technologie, kunst, muziek, literatuur en milieu en duurzaamheid. Verder komen  personen met bijzondere maatschappelijke prestaties in interviews aan het woord en krijgt een ieder met vernieuwende ideeën voor de samenleving ook de gelegenheid hun zegje te doen.

Diaspora Persbureau is het nieuwsagentschap van de Surinaamse diaspora. Het is niet alleen bedoeld voor personen van Surinaamse afkomst waar ook ter wereld, maar ook voor degenen die affiniteit hebben met het culturele en historische erfgoed van Suriname en ook voor ondernemers, die in Suriname willen ondernemen.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
dinsdag 4 augustus 2020 23:23

Fantastisch!! Als schrijver van krantenartikelen juich ik dit toe. Wel zullen de artikelen en andere

bijdragen mogen rekenen op de nodige reacties, in elk geval vanuit deze zijde van de wereld waar

het land Suriname zich bevindt.

Surinamers hier in eigen land hebben zich het schrijven van lezenswaardige en relevante teksten

inmiddels ook aardig eigen gemaakt en zij zullen stellig niet nalaten hun persoonlijke meningen over

de inhoud van de aanbiedingen kenbaar te maken.

Overigens een goede ontwikkeking.

Wij kijken belangstellend en vol verwachting uit naar de eerste bijdragen.

Lunes Armand
woensdag 5 augustus 2020 02:59

Hopelijk dat Su in de naaste toekomst geen rekening aan z’n broek krijgt als te zijn te betalen schuld aan dit DP. Voor de rest kijken wij uit welke win-win situatie hieruit zal voortvloeien voor beide partijen. Uiteidelijk wil niemand verliezer worden. Dat er reacties zullen komen op gepubliceerde artikelen is een feit. laten wij hopen dat deze voornamelijk uit opbouwende kritiek zal bestaan die het geheel alleen maar versterken. Het negatieve zal behandeld moeten worden als de zwakke punten van het geheel, die dan verstekrt zullen moeten worden. Maar ontevreden individuen zullen er altijd zijn. Met alle optmisme kijken… Lees verder »

Mr.Smith
woensdag 5 augustus 2020 05:19

Prima goede nieuwsdiensten juichen we toe.een persbericht ,,,een bron waar het nieuws binnen komt.. We kunnen en mogen blij zijn dat we in een land leven waar vrijheid van meningsuiting en natuurlijk naar waarheid bevonden/ verkregen nieuws zich verspreid om een beter Suriname van te maken. Culturu.com en ieder ander nieuwsbron ben ik dankbaar die helpen het juiste nieuws te verslaan zodat er goede hoor en wederhoor een feit is en moet kunnen blijven bestaan. Dank aan culturu.com heb ik de verkiezingen ook op de voet kunnen volgen. Manny thanks en ga zo door.

Dagga
woensdag 5 augustus 2020 20:26

Dit wordt een persburo voor hindustanen, wordt al geleid door een hindustaan, dus de vhp nieuwsberichten zullen hierop verspreid worden.
Is nog steeds vhp voor de hindustanen en abop voor de marrons. Af en toe tussendoor een arme Indiaan of creool laten benoemen als minister op een onbelangrijke ministerspost.
Komt nooit goed met Suriname zolang deze soort leiders het voor het zeggen hebben.

Bala
woensdag 5 augustus 2020 22:45

Het zal altijd een gevecht zijn tussen koelie en blakamang nu nemen de djoeka s het roer in handen.. niemand weet hoe dit zal aflopen zolang het land zulke schulden heeft en men vecht om belangrijke posten .

clyde
donderdag 6 augustus 2020 05:32

Nu pas.
Kon het niet eerder?
Nu lijkt het een vhp ding.
Welk voordeel hebben Surinamers hieraan?
Het is geen alleen goednieuws show voor Santokhi?
Ik verwacht een onpartijdig objectief medium. Komen er ook columns van Surinaams-Nederlandse journalisten in?

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door clyde


Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen