woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse diaspora en bursalen in China bezoeken ambassadeur

lees ook ...

Vakantiegeld uitbetaald in juli: ambtenaren krijgen dubbel s...

De maand juli is traditioneel de zwaarste maand qua uitgaven voor de overheid, maar vormt tegelijkertijd een feestelijke periode voor ambtenaren en gelijkgestelden. Naast hun reguliere salaris ontvang...

De bursalen en Surinaamse diaspora gemeenschap in China hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadeur Pick Fung Ho-Chong in Beijing. Dit bezoek is de eerste activiteit van de ambassadeur, die werd georganiseerd door de overige uitgezonden staf van de ambassade, ten behoeve van de Surinaamse studenten in Beijing.

Vanaf november 2022 zijn er wederom nieuwe studenten uit Suriname (totaal 7) toegelaten tot universitaire studies (bachelor, master en PhD) in China. Ook Surinaamse diaspora bestaande uit trainees en Surinamers die er intussen werken, waren uitgenodigd voor de kennismaking.

Alle bachelorstudenten beginnen hun voorbereidend jaar in Beijing op de Beijing Language and Culture University (BLCU), in verband met het zich eigen maken van de taal. Na afronding hiervan worden zij vervolgens naar hun diverse universiteiten in en buiten Beijing uitgezonden voor het volgen van een studie in de door hun gekozen studierichting.

Tijdens de kennismaking werden de studenten bemoedigend toegesproken door ambassadeur Ho-Chong die hen op het hart drukte om de geboden kans tot het volgen van een studie in China goed te gebruiken, en ook te leren van hun nieuwe omgeving, taal en cultuur. “Er is genoeg goeds over te nemen tot vorming, ontwikkeling en verrijking van de persoonlijkheid en mentaliteit”, benadrukte de ambassadeur.

Met de studenten is ook afgesproken dat zij, zoals gebruikelijk, betrokken zullen worden in activiteiten van de ambassade waarbij zij middels hun talenten een bijdrage kunnen leveren, om Suriname op een positieve manier uit te dragen. Ambassadeur Ho-Chong maakte ook van de gelegenheid gebruik om nadere individuele besprekingen te hebben met de studenten die daar behoefte aan hadden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse diaspora en bursalen in China bezoeken ambassadeur