woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse delegatie schetst duurzame koers op klimaatconferentie COP28

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

In de Verenigde Arabische Emiraten, waar president Santokhi als vertegenwoordiger van Suriname deelneemt aan de Klimaatconferentie COP28, heeft de Surinaamse delegatie, onder leiding van het staatshoofd, zich voorbereid op een actieve en invloedrijke rol tijdens dit wereldwijde evenement.

Tijdens de voorbereidingsvergadering zijn alle cruciale aspecten van de missie uitvoerig besproken. De focus lag met name op de strategieën om op beide conferentiedagen effectief het Surinaamse standpunt over te brengen en bij te dragen aan duurzame oplossingen.

De doelstellingen van Suriname op COP28 omvatten concrete maatregelen tegen klimaatverandering, het optimaliseren van fondsen zoals ‘loss and damage’ en adaptatie, en het bevorderen van carbon credits. De diverse delegatie zal actief deelnemen aan verschillende sessies. Op zaterdag 2 december zal president Santokhi de algemene vergadering van COP28 toespreken.

Naast deelname aan de G77-bijeenkomst zal Suriname zich tijdens de top laten horen. Dit forum is van groot belang voor Zuid-Zuid samenwerking wereldwijd, biedt de kans om de unieke positie als koolstof-negatief land te benadrukken, zelfs in relatie tot off-shore olie en gas.

Het staatshoofd benadrukt de toewijding aan productieve vergaderingen, waarbij het Surinaamse belang altijd voorop staat. De Surinaamse delegatie streeft naar een duurzame toekomst en effectieve wereldwijde samenwerking, en kijkt uit naar constructieve bijdragen tijdens COP28.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse delegatie schetst duurzame koers op klimaatconferentie COP28