donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi feliciteert Frankrijk met Franse Revolutie

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

Op dinsdag 13 juli 2021 werd een receptie gehouden in de residentie van de Franse Ambassade in verband met de Franse Revolutie, de Nationale feestdag van de Fransen op 14 juli. President Chandrikapersad Santokhi en First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry waren aanwezig bij deze speciale gelegenheid. Ook vice-president Ronnie Brunswijk en echtgenote, DNA voorzitter Marinus Bee, DNA-leden, enkele ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders gaven acte de presence.

Het Franse volk herdenkt op 14 juli de bestorming van de beruchte gevangenis de Bastille in Parijs, 232 jaar geleden. Dit was een keerpunt  in de geschiedenis van Frankrijk. Sindsdien maakte de Franse republiek vele politieke en sociaal-economische uitdagingen door, wat er uiteindelijk toe leidde dat Frankrijk internationaal een gerespecteerd en invloedrijk land werd.

President Santokhi feliciteerde in zijn toespraak de Franse president Emmanuel Macron en alle Fransen met deze voor hen bijzondere en belangrijke dag. President Santokhi memoreerde ook de intensieve samenwerking op het gebied van veiligheid en misdaadbestrijding tussen Suriname en Frankrijk, alsook de samenwerking op het gebied van handel, infrastructuur, milieu, toerisme, cultuur, gezondheid, onderwijs, veiligheid, defensie en sport.

De verschillende samenwerkingsprogramma’s op verschillende gebieden tussen beide landen geven de historische banden weer tussen de Republiek Suriname en de Franse Republiek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi feliciteert Frankrijk met Franse Revolutie