dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse Centrale Bank en De Nederlandsche Bank werken samen

lees ook ...

Budgeting is required for high-quality medical treatment

The existing healthcare funding mechanism must be recognized by Suriname as unsustainable. At the conclusion of each month, the hospitals submit their declarations. But the ministry needs to learn to ...

De secretaris van De Nederlandsche Bank (DNB), Cees Ullersma, heeft onlangs een tweedaags bezoek gebracht aan Suriname. Met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal DNB een technische samenwerking aangaan.

Er zal een gericht actieplan worden bewerkstelligd, waarbij de aangeboden technische ondersteuning mede zal bijdragen aan het inmiddels ingezette proces van het herstel van de integriteit en het vertrouwen van CBvS.

Governor Maurice Roemer zegt uit te kijken naar een vruchtbaar verloop van de samenwerking. Vanaf eind vorig jaar zijn de banken in overleg met elkaar om te komen tot een technische samenwerking, meldt de CBvS in een persbericht.

Tijdens het oriëntatiebezoek van Ullersma op 27 en 28 april zijn gesprekken gevoerd met de leiding van de bank en de verschillende afdelingshoofden van het Directoraat Toezicht en Kredietwezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSurinaamse Centrale Bank en De Nederlandsche Bank werken samen