donderdag 30 juni 2022
25 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse Centrale Bank en De Nederlandsche Bank werken samen

lees ook ...

Santokhi zegt dat Parisclub vertrouwen heeft in Suriname

Er is deze week overeenstemming bereikt met de Parisclub om de schulden van Suriname te herschikken zoals vereist is voor het IMF-programma. Deze leningen hebben nu een lagere rente en een langere per...

De secretaris van De Nederlandsche Bank (DNB), Cees Ullersma, heeft onlangs een tweedaags bezoek gebracht aan Suriname. Met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal DNB een technische samenwerking aangaan.

Er zal een gericht actieplan worden bewerkstelligd, waarbij de aangeboden technische ondersteuning mede zal bijdragen aan het inmiddels ingezette proces van het herstel van de integriteit en het vertrouwen van CBvS.

Governor Maurice Roemer zegt uit te kijken naar een vruchtbaar verloop van de samenwerking. Vanaf eind vorig jaar zijn de banken in overleg met elkaar om te komen tot een technische samenwerking, meldt de CBvS in een persbericht.

Tijdens het oriëntatiebezoek van Ullersma op 27 en 28 april zijn gesprekken gevoerd met de leiding van de bank en de verschillende afdelingshoofden van het Directoraat Toezicht en Kredietwezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSurinaamse Centrale Bank en De Nederlandsche Bank werken samen