maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Surinaamse cabaretier Luciën Vriese overleden op 68-jarige leeftijd

lees ook ...

Openbaar Ministerie gaat samenwerken met Conservation Intern...

Met de ondertekening van het memorandum of Understanding zullen het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation Internationale (CIS) samenwerken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suri...

Luciën Vriese, een geliefde figuur in de Surinaamse cabaretwereld en bekend van de populaire cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’, is op donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Het verdrietige nieuws werd bevestigd door zijn dochter in Suriname.

Vriese kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen en was de afgelopen jaren vaak het onderwerp van geruchten en valse berichten over zijn overlijden. Ondanks deze ongefundeerde berichten bleef hij een baken van humor en inspiratie voor velen, zowel in Suriname als daarbuiten.

Luciën Vriese verwierf grote bekendheid en waardering als lid van de cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’, een gezelschap dat bekendstond om zijn scherpe humor en maatschappijkritische voorstellingen. Zijn unieke stijl en warme persoonlijkheid maakten hem tot een geliefd en gerespecteerd figuur binnen de Surinaamse gemeenschap.

Op zijn 65ste verjaardag, op 29 juli 2020, werd Vriese geïnterviewd door Gail Eijk. Dit interview biedt een intiem en persoonlijk kijkje in het leven van de komiek en zijn gedachten over humor, het leven en de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd.

De dood van Vriese is een groot verlies voor de cabaretwereld en voor iedereen die door zijn werk is geraakt. Hij laat een onuitwisbare erfenis achter van humor en menselijkheid. De Surinaamse gemeenschap rouwt om het verlies van een van haar meest iconische figuren, maar viert ook het leven en de bijdragen van een man die zoveel vreugde heeft gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse cabaretier Luciën Vriese overleden op 68-jarige leeftijd