Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse bussen rijden al 6 maanden niet

Geplaatst

op

In Suriname worden er al 6 maanden geen bussen gereden. De mensen kunnen geen gebruik maken van busvervoer. Door De Covid19 brengt dit een enorme lastendruk met zich mee, geen inkomsten en allerlei financiële consequenties. In gesprek met een bushouder, hij verteld hoe er met de huidige situatie wordt omgegaan.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johnny
maandag 7 september 2020 06:01

De bussen rijden al 6 maanden niet. Die mannen moeten hun gezin ook onderhouden. Deze nieuwe regering moet ze geld geven. Geef ze geld. Bouterse zocht geld zodat iedereen at. Nu ? De nieuwe regering geeft niets. Bouterse leende geld iedereen at. Nu we gaan pinaren. Bus chauffeur krijgt niets. Er is niets.

Kel
maandag 7 september 2020 13:28

Kel

Kel
maandag 7 september 2020 13:32

Bouterse leende en daarom is Su bankroet , het is een wereld probleem die kan je niet zomaar oplossen dankzij Bouterse moet het zo er is geen geld om iedereen te betalen .Advertentie

Suriname

Moengo protestactie wegafsluiting Suriname

Geplaatst

op

Img Cd162a05907f 1

Een bezoek wordt er gebracht aan het Moengo stafdorp. Er is een petitie ingediend door de belangengroep voor t behoud van het Moengo stafdorp. Deze petitie is ingediend naar aanleiding van de gronduitgifte die is gedaan van de percelen van het Moengo stafdorp en de omliggende percelen. Er wordt een protestactie uitgevoerd van deze gronduitgiftes, onze reporter van Culturu.com was aanwezig en enkele betrokkenen worden geinterviewd.

 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse transportminister pakt bus naar de stad

Geplaatst

op

Busrit Minister Jubithana

Na bijkans zes maanden hebben de particuliere lijnbussen hun voertuigen uit de garages gehaald. Ze rijden vanaf maandag weer. De bussen mochten vanwege de coronapandemie niet rijden. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft ook gebruikgemaakt van de bus. Hij is vanuit Onverwacht naar de stad gekomen. Tijdens de rit observeerde de minister of de vastgestelde COVID-19-regels in acht worden genomen.

“Ik ben heel erg tevreden. De passagiers worden keurig gegroet en erop gewezen dat er in de bus een spuitfles is om de handen te ontsmetten. De chauffeur heeft zelf ook sanitizer.”

Er moet wel nog veel gebeuren, omdat niet eenieder ontsmette. De minister heeft direct ook gekeken hoe andere buschauffeurs zich gedroegen. Zo is waargenomen dat sommigen de mond-neusbedekking onder hun kin hadden.

Zeker op dit punt heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) nog een taak te vervullen, zegt de bewindsman. Vanuit de departementsleiding is benadrukt, dat handhaving niet alleen vanuit de overheid moet geschieden. Eenieder die van het openbaar vervoer gebruikmaakt moet erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Eerder had de minister aangegeven, dat er een controlemechanisme in het leven zou worden geroepen om  erop toe te zien dat de buschauffeurs en passagiers zich houden aan de COVID-19-regels. De voorbereidingen voor dit controlemechanisme zijn in volle gang.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen