Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse burgers praten over de regering

Geplaatst

op

De benoemingen en keuzes die de huidige Surinaamse regering Santokhi en Brunswijk hebben gemaakt, zorgen voor veel commotie in de Surinaamse samenleving. De strengere Covid19 aanpak van de Surinaamse regering zijn ook onderwerp van het gesprek.

Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wie zal het zeggen
zondag 6 september 2020 17:34

Wie is de beste van de klas ?

Tamara
zondag 6 september 2020 17:52

Meneer 1 heeft een iets meer realistische kijk op zaken..
Meneer 2 weet niet waar het over gaat. Prijzen moeten omlaag, koers moet omlaag maar er is geen rooie cent in staatskas.
Ik zou gevraagd hebben: Meneer hoe zou ú dat gedaan hebben zonder 1 rooie cent?
En over het team v Veira zou ik gezegd hebben: Die hebben het land en volk wekenlang in gijzeling gehouden voor 1 besmet geval die achteraf al lang en breed beter was. Toen de echte uitbraak kwam was SU al gaar vd wekenlange lockdown voor 1 genezen covidgeval. Wat een stommiteit!

Dolf
zondag 6 september 2020 21:30

Het is zover ze worden wakker de parasieten maken een rotzooi van Suriname door hun familie en vrienden te vasilliteren . En dit is al heel vroeg begonnen wat als over een aantal jaren de olie productie gaat beginnen iets dat ik niet hoop voor deze genadeloze parasieten. Ze hebben niets in huis. Deze klaplopers hebben maar een ding voor het oog”niang fufuru “niets anders volk kom op straat ze hebben veel beloofd het voornaamste ,koers Bo drop miskukels, ding prijs Bo Saka santhoki ,ju na skotu wroko ju moes du. Die mensen hebben het al moeilijk jij gaat ze… Lees verder »

Linda
zondag 6 september 2020 23:27

Covid 19 zal velen te grazen nemen. Het wordt tijd om in deze covid 19 periode te werken aan je eigen zelf bewustwording en een opleiding zelfstudie te doen/volgen in plaats van onnodig slenteren over straat. Sommigen zijn zeer koppig en denken onschendbaar te zijn voor covid 19. Pak een boek en ga lezen. Werken aan je algemene ontwikkeling is in deze tijd het beste wat je kunt doen. Deze regering moet alle troep opruimen van Bouta en consorten. Ons land is failliet. Monie no de. Boefdraad is spoorloos verdwenen met al het geld van het volk. Bouta slaapt lekker… Lees verder »

Marro
maandag 7 september 2020 01:40

LINDA je lult weer over de vorige regering net als de leiders die het slachtoffer rol spelen van kast is leeg .Regering Bouterse heeft het 10 gedaan ook zonder geld overgenomen en toch projecte gecreerd .De regering die nu is moet gewoon ook leningen doen .Bouterse is nooit in de mensen salaris gegaan al hoe moeilijk het was .Maar wat doet chan ?Jullie wouden chan dan maar dokken voor hem zodat hij de ministers kan uit betalen anders breken ze deze regering is chan pres af.Dus lul nirt meer over vorige regering .

Getto
maandag 7 september 2020 01:54

Laat deze regeering werken zonder salaris tot december inplaats van de covermentake te doen aan benzene.dan gaat de volk zien dat deze regeering het met ons Surinamers meent

Silla
maandag 7 september 2020 10:16

Over een paar jaartjes heeft deze rat een vette portemonee

Wim
maandag 7 september 2020 16:28

Voor sommigen mag er niet gewezen worden op de beroerde en chaotische staat waarin bouta en consorten de boel hebben achtergelaten. Ze hebben 10 jaar lang de shit van bouta over zich heen laten gieten en nu de nieuwe regering nog maar net aan de macht is, moet ineens alle ellende met een LEGE staatskas worden opgelost. Vraag de schurken waar de ontbrekende miljarden zijn gebleven. Laat de regering bouterse/adhin verantwoording afleggen over het gevoerde financiële beleid, of beter gezegd, gebrek aan beleid. Iemand suggereert om nieuwe leningen af te sluiten, terwijl soms niet eens de rente van reeds door… Lees verder »

John
dinsdag 8 september 2020 18:44

Ze laten hier een paar mensen aan het woord die niet de kennis van zaken hebben om op de vragen verstandig en realtistisch te antwoorden. Deze mensen begrijpen de hele situatie en welke bankroet Bouterse en zijn criminele vriendjes hebben achtergelaten niet. Dus als er een interview gedaan moet worden, zorg dan dat je mensen voor de microfoon krijgt die weten waar ze het over hebben. De nieuwe President doet het geweldig maar probeert ook de vrede in het lang te behouden.Nederland is ook weer in beeld en ze hebben al een paar graaiers gepakt. Er is een hoofdgraaier met… Lees verder »

Kwamina
woensdag 30 september 2020 14:38

Ik heb inmiddels wel begrepen wat de vorige regering achter heeft gelaten.
Maar wat ik nog niet begrijpt is, waar de 3,5 miljard aan ontwikkelings hulp die deze zelfde boeven hebben gekregen is gebleven.
Deze 🐺 in schapen kleding blijft maar met het vingertje wijzen naar de vorige regering.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen