Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse burgers begrijpen er niets meer van: “Waarom hertelling van de stemmen?”

Geplaatst

op

Het verloop van het natellen van de stemmen houdt de gemoederen onder de Surinaamse burgers aardig bezig. Diverse burgers geven hun reacties en ze begrijpen er niets meer van. Waarom moet er een hertelling plaatsvinden ?

Culturu.com was aanwezig in Antony Nesty Sporthal om de bezorgde burgers een reactie te vragen.

8 Reacties
8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcell
vrijdag 29 mei 2020 11:10

Ben bang dat er een burgeroorlog weer komt als Bouterse niet zakt

Jan
vrijdag 29 mei 2020 11:21

Het volk moet de straat op
De waarnemers doen als bobo. Sufferd

Vrouw Alma
vrijdag 29 mei 2020 11:22

Jungle Commando gaat weer de wapens oppakken zegt een meneer.

Mahinder
vrijdag 29 mei 2020 11:38

Surinaamse burgers begrijpen ook niets. Ik begrijp het wel. De regering moet aftreden en dat willen ze niet. Wie bepaald nu wat er moet gebeuren als de regering niet wilt zakken. De militairen moeten dan ingrijpen..en als ze geen orde snel brengen gaan mensen de wapens pakken om hun party te steunen. Dus accepteert u de verkiezingen.saai geen storm in troebel water en breng vrede in Suriname. Snel

Silvester
vrijdag 29 mei 2020 11:41

Misschien moet Trump Bouterse op het matje roepen.

Soekru tanta
vrijdag 29 mei 2020 11:48

Suriname heeft olie Amerika gaat samen met Nederland ingrijpen..om een burgeroorlog te voorkomen. Zodat China niet ermee weggaat. Rusland en China willen Bouterse Nederland en Amerika willen een ander. Maar het volk bepaald

ALI
vrijdag 29 mei 2020 12:06

Veel mensen die van Bouterse houden hebben toch op een ander partij gestemd. Omdat ze zien dat dit niet nog 5 jaren zo door kan gaan. Geld is verdwenen van de centrale bank van Suriname. Dat was de doorslag.

Wisk
vrijdag 29 mei 2020 14:53

Die ene man heeft gelijk…op alle stem bureaus moet het gelijk geteld worden, er zijn verschillende mensen die ook turfen en that’s it. Dan is de uitslag vertrouwelijker dan nu. Want al wordt alles vervoerd naar Paramaribo met een politie ambtenaar, maar welk politie is niet omkoopbaar. Trouwens in Suriname zijn alle ambtenaren te koop. Dus de risico op fraude is ook heel groot. Want Bouterse gaat alles op alles doen alleen om geen straf uit te zitten.Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen