woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse Brouwerij start met productie van Heineken en gaat groen

lees ook ...

DNA stemt in met wijzigingen in wetten geldwitwassen en Inte...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft unaniem twee cruciale wetsontwerpen aangenomen, met elk 39 stemmen: Wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrori...

Reinoud Ottervanger, algemeen directeur van de Surinaamse Brouwerij heeft trots meegedeeld dat het bedrijf  na 67 jaar begonnen is met het produceren van Heineken bier. Nu komt het in blik, maar vanaf midden November komen er ook flessen met statiegeld op. Hierdoor komen de flessen niet in de natuur, en gaat men dus groen. Ook plastic labels wil men vermijden. Het originele recept van Heineken met alleen natuurlijke ingrediënten zal absoluut gehanteerd worden.

 Het bedrijf zal ook vanuit Suriname exporteren naar de omliggende landen. “Dat we nu ook Heineken lokaal kunnen produceren is een heel grote mijlpaal voor ons en bevestigt de hoge kwaliteitsstandaarden van de producten die de Surinaamse Brouwerij produceert. De lokale productie van Heineken betekent dat het populaire bier nog verser zal smaken, terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak gewaarborgd blijven.” Dit verzekert Reinoud Ottervanger. Ook de prijs zal lager komen te liggen.

Direct na de aanpassing van de wet Bieraccijns uit 1955 door De Nationale Assemblee in november 2021, startte het bedrijf als deel van de Heineken-maatschappij, met de voorbereidingen en aanpassingen om te komen tot productie van het bier.

‘Gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij NV, Paramaribo, Suriname’ komt op de verpakking te staan.

Ook wordt een nieuw hoofdkantoor in gebruik  genomen naast de brouwerij. “Het is voor ons van groot belang dat alle afdelingen vlak bij elkaar zitten in een prettige werkomgeving, zodat wij onze klanten en consumenten optimaal kunnen bedienen.” Zowel de productie van Heineken en het in gebruik nemen van een nieuw kantoor toont dat er vertrouwen is in de toekomst van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Brouwerij start met productie van Heineken en gaat groen