donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse Brouwerij ontmoedigt cash betalingen

lees ook ...

Fout parkeren in Albina wordt aangepakt

De politie van het bureau Albina gaat in samenwerking met de buurt-manager, Brigadier van Politie Ingrid Adrianus, beginnen met de ordening van een parkeerterrein voor de Albina taxi's in het district...

De Surinaamse Brouwerij ontmoedigt  contante betalingen. Het bedrijf is al in augustus 2020 met dat beleid begonnen, maar verscherpt hett nu  vanwege onder andere de Covid-19-situatie. De brouwerij heeft de afgelopen tijd vaker met overvallen te kampen. In een persbericht gaf het bedrijf te kennen, dat nu al geen cash meer aanwezig is bij de brouwerij.

Het bedrijf stimuleert klanten om over te stappen naar digitaal betalen, en heft daarom bij contante transacties een extra betaling van 0,5 procent. “Wij begrijpen dat dit een grote stap is waar veel van onze gewaardeerde klanten even aan zullen moeten wennen, maar gezien de economische en Covid-19-situatie in het land is het niet verantwoord om met cash te werken”, zegt commercieel manager Fayzal Abdoelrazak.

Hij zegt dat de kosten voor het verwerken van cash bij de banken enorm zijn gestegen. Het bedrijf hoopt dat uit de nieuwe maatregel voortvloeit dat afwikkeling bij de levering vlotter zal verlopen en dat  klanten op hun beurt ook minder cash in voorraad zullen hoeven te hebben.

“Wij hopen op steun van zowel de winkeliers als de banken om nu girale betalingen nog meer te stimuleren op consumentenniveau. Dit is ook in lijn met de ambitie van de regering. We verwachten dat meerdere bedrijven nu snel zullen volgen”, aldus Abdoelrazak.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Brouwerij ontmoedigt cash betalingen