Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Borgoe rum valt in de prijzen

Geplaatst

op

door

Tijdens de jaarlijkse sterke drank verkiezing, de Spirits Selection 2016, is de Surinaamse Borgoe 8 year old Rum van Suriname Alcoholic Beverages (SAB) in de prijzen gevallen. De rum heeft de gouden medaille behaald in de categorie van 8 jaar oude rums.

De verkiezingen werden dit jaar in Tequila-Jalisco in Mexico gehouden. De verschillende soorten Borgoe rum doen het niet alleen goed op verkiezingen maar worden ook steeds populairder in Europa. Verkoopcijfers stijgen en ook in Europa valt een andere soort Borgoe Rum in de prijzen.

Tot op heden is Borgoe 8 year old de enige rum uit Suriname die het exclusieve Caribbean Rum Marque (ACR) mag uitdragen. Dit staat op het etiket van een heel kleine selecte groep rums en het laat hiermee zien dat de rum door authentiek Caribisch vakmanschap is geproduceerd.
Op 17 november zullen er naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de producent ook een nieuwe rumsoorten worden gepresenteerd. Namelijk de nieuwe Borgoe Gold en Premium.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X