Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Borgoe rum valt in de prijzen

Geplaatst

op

Tijdens de jaarlijkse sterke drank verkiezing, de Spirits Selection 2016, is de Surinaamse Borgoe 8 year old Rum van Suriname Alcoholic Beverages (SAB) in de prijzen gevallen. De rum heeft de gouden medaille behaald in de categorie van 8 jaar oude rums.

De verkiezingen werden dit jaar in Tequila-Jalisco in Mexico gehouden. De verschillende soorten Borgoe rum doen het niet alleen goed op verkiezingen maar worden ook steeds populairder in Europa. Verkoopcijfers stijgen en ook in Europa valt een andere soort Borgoe Rum in de prijzen.

Tot op heden is Borgoe 8 year old de enige rum uit Suriname die het exclusieve Caribbean Rum Marque (ACR) mag uitdragen. Dit staat op het etiket van een heel kleine selecte groep rums en het laat hiermee zien dat de rum door authentiek Caribisch vakmanschap is geproduceerd.
Op 17 november zullen er naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de producent ook een nieuwe rumsoorten worden gepresenteerd. Namelijk de nieuwe Borgoe Gold en Premium.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen