Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Borgoe rum valt in de prijzen

Geplaatst

op

Tijdens de jaarlijkse sterke drank verkiezing, de Spirits Selection 2016, is de Surinaamse Borgoe 8 year old Rum van Suriname Alcoholic Beverages (SAB) in de prijzen gevallen. De rum heeft de gouden medaille behaald in de categorie van 8 jaar oude rums.

De verkiezingen werden dit jaar in Tequila-Jalisco in Mexico gehouden. De verschillende soorten Borgoe rum doen het niet alleen goed op verkiezingen maar worden ook steeds populairder in Europa. Verkoopcijfers stijgen en ook in Europa valt een andere soort Borgoe Rum in de prijzen.

Tot op heden is Borgoe 8 year old de enige rum uit Suriname die het exclusieve Caribbean Rum Marque (ACR) mag uitdragen. Dit staat op het etiket van een heel kleine selecte groep rums en het laat hiermee zien dat de rum door authentiek Caribisch vakmanschap is geproduceerd.
Op 17 november zullen er naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de producent ook een nieuwe rumsoorten worden gepresenteerd. Namelijk de nieuwe Borgoe Gold en Premium.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |