Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse boothouders en TCT kunnen geen overeenstemming bereiken over tarief

Geplaatst

op

Boten Ware Zes Maanden Aan De Ketting. Beeld Youtube

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de boothouders die de vijf vaarroutes op de Suriname- en de Commewijnerivier onderhouden, zitten niet op één lijn over het tarief dat gehanteerd moet worden. Het ministerie wil een tarief van SRD 3 hanteren, maar de boothouders weigeren dit bedrag en eisen SRD 5. Met een tarief van SRD 3 kunnen zij helemaal niets beginnen.

Volgens hun zou het eigenlijke tarief berekend op de huidige wisselkoers, de verhoging van de benzine en het onderhoud van de boten, SRD 10 moeten zijn. De groep is zich ervan bewust dat dit bedrag veel te hoog is voor de burgers en daarom werd het bedrag gebracht naar SRD 7. Het ministerie kan hiermee echter niet akkoord gaan, waardoor de boothouders zijn geëindigd op een tarief van SRD 5. Zij lieten gisteren duidelijk blijken dat zij een bedrag lager dan SRD 5, niet accepteren.

Ann Sadi, voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC), heeft gisteren de boothouders toegesproken, maar was niet te spreken over de uitspraken van Mohamedsafiek Radjab, districtscommissaris (dc) van Commewijne, over deze kwestie.

Radjab zou tegenover de pers hebben verklaard dat het bestuur van BOVC bezig is met een politiek spel. Volgens hem moeten de boothouders hun vergunning inleveren als ze niet willen varen. De dc zei ook dat Sadi naast voorzitter van de BOVC, ook NDP-parlementariër is. Hij vroeg zich af waarom de boothouders niet hadden gevochten voor een tariefverhoging toen de NDP aan de macht was.

Sadi stoort zich aan de uitspraken van de dc en gaf aan dat zij nimmer met de boothouders over politiek heeft gesproken, maar slechts hun belangen behartigt.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

President Ali 2

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen