woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse belastinginkomsten geschat op 54 miljard srd voor dit jaar

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

De minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsingh, heeft gisteren belangrijke aspecten omtrent de belastinginkomsten van dit jaar besproken. Volgens hem zijn de inkomsten geschat op 54 miljard Surinaamse dollar op jaarbasis, wat neerkomt op meer dan 1 miljard SRD per week. Deze inkomsten zijn essentieel voor het voldoen van alle betalingen, waaronder sociale uitkeringen, onderwijs, gezondheidszorg, lonen en salarissen.

Raghoebarsingh sprak zijn vertrouwen uit in de Belastingdienst en benadrukte het belang van hun werk voor het verkrijgen van financiering. Tijdens zijn toespraak gaf hij het officiële startsein voor de renovatie van het voormalige gebouw van de Amerikaanse Ambassade, dat nu onder de Belastingdienst valt.

“We hebben vertrouwen in wat jullie doen, we hebben respect voor wat jullie doen,” sprak de minister tot de medewerkers van de Belastingdienst. Hij benadrukte ook de noodzaak om de werkomstandigheden van de medewerkers te verbeteren. “Je kan niet verwachten dat mensen in belangrijke functies zitten in het land terwijl hun faciliteiten ontoereikend zijn,” voegde hij eraan toe.

De minister onderstreepte dat de verbetering van faciliteiten niet alleen begint bij gebouwen, maar ook bij de salarissen. “Die mogen best beter zijn,” merkte hij op. Hij beloofde dat zolang structurele veranderingen niet mogelijk zijn, er incentives zullen worden uitgekeerd.

“Ik zeg al deze zaken niet voor de show,” verklaarde Raghoebarsingh. Hij uitte zijn dankbaarheid aan de Belastingdienst voor hun toewijding en inzet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse belastinginkomsten geschat op 54 miljard srd voor dit jaar