maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse bedrijven streven naar internationale groei na ACS conferentie

lees ook ...

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) koestert hoge verwachtingen voor Surinaamse bedrijven na de recente conferentie van de Associatie van Caribische Staten (ACS). De directeur van het directoraat International, Henna Soerdjoesing, benadrukte in een interview met de Communicatie Dienst Suriname het belang van deze conferentie voor Suriname.

“Dit is een unieke kans voor Surinaamse bedrijven om te netwerken en hun producten en uitdagingen te bespreken met bedrijven uit de ‘Greater Caribbean’, die bestaat uit 25 lidstaten, geassocieerde staten, waarnemende landen en NGO’s”, verklaarde Soerdjoesing. De conferentie bood een platform voor bedrijven om hun producten te presenteren tijdens een business expo op de eerste dag. Volgens haar lag de nadruk niet alleen op verkoop, maar vooral op het ontdekken van kansen en het delen van ervaringen en uitdagingen. “Het draait om het bespreken van ervaringen en uitdagingen, het vinden van oplossingen en het smeden van samenwerkingen”, voegde ze toe. De Suriname Investment & Trade Agency (SITA) zal ook contacten leggen om de internationale verbindingen voor Surinaamse bedrijven te vergemakkelijken.

Wat betreft strategische samenwerkingen met bedrijven of met Suriname, meldde Soerdjoesing dat deze gesprekken in volle gang zijn. Tijdens de 8th Cooperation Conference werden paneldiscussies gevoerd over samenwerkingsmogelijkheden en strategieën. Verdere inzichten over gewenste samenwerkingsgebieden tussen landen zullen worden geboden tijdens de 29th Ordinary Meeting of the Ministerial Council. Soerdjoesing is ervan overtuigd dat bedrijven na de conferentie waardevolle contacten hebben gelegd voor de toekomst.

De directeur benadrukte ook het belang van deze internationale beurs, die voor het eerst werd georganiseerd door BIBIS. “We hebben gemerkt dat er veel interesse was onder het bedrijfsleven. Dit zal ons zeker stimuleren om in de toekomst meer van dergelijke evenementen te organiseren, met als doel de internationale zakelijke relaties van Surinaamse bedrijven verder te versterken.” Het ministerie heeft veel inspanningen geleverd voor de organisatie van het evenement en Soerdjoesing is verheugd over de veelbelovende resultaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse bedrijven streven naar internationale groei na ACS conferentie