maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse basisscholen eerder dicht vanwege hitte

lees ook ...

Awareness activiteit onder kinderen voor dieren welzijn

De IDB en IICA hebben het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bijgestaan om op 04 augustus jongstleden awareness activiteiten te ontplooien met betrekking ...

De hitte in Suriname is de afgelopen dagen vrijwel ondraaglijk vooral voor schoolkinderen in de klas. Komt er nog bij kijken, dat zij vanwege de Covid-pandemie en het naleven van de MoHaNa-regels ook nog hun mondkap moeten op hebben in de klas.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft daarom besloten, dat vanaf 23 augustus de basisscholen om 12.00 uur hun deuren dichtdoen. Deze beslissing is aan alle schoolhoofden, via een circulaire, doorgegeven. De maatregel geldt voor de rest van dit schooljaar.

VHP-parlementariër Reshma Mangre, die ook vakbondsleider is, had in De Nationale Assemblee de aandacht gevraagd voor de hitte in de klassen. Kinderen met mondkap op hebben enorm veel last van. Minister Marie Levens kon hiermee meegaan. Zij zei dat er gauw een besluit zou worden genomen.

Aan de schoolleiders wordt gevraagd om de ouders te informeren over de vroege schoolsluiting. De grote vakantie gaat volgende maand in. Voor dit jaar zal de vakantie van korte duur zijn, omdat de schooldeuren rond 11 oktober weer open gaan. Althans dat is de planning van het ministerie.

Onder normale omstandigheden zouden alle scholen in Suriname nu gesloten zijn vanwege de grote vakantie. Echter moeten de leerlingen naar school, zodat de leerkrachten de laatste zaken kunnen afronden. Onder andere op basisscholen moet een voortgangsrapport worden opgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse basisscholen eerder dicht vanwege hitte