Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse banken werken aan verbetering dienstverlening

Geplaatst

op

Atm. Foto Nairametrics

Vele burgers raken dagelijks geïrriteerd als ze geld bij de bank moeten opnemen. Als het niet gaat om lange rijen kan het zijn dat bij aankomst bij de ATM de automaat geen geld heeft. Een ander probleem is dat er limieten zijn voor het opnemen van geld.  Steven Coutinho, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB) en Rafiek Sheorajpanday, directeur van de Hakrinbank, zeiden onlangs in het tv-programma To the Point, dat zij werken aan een steeds betere dienstverlening naar hun klanten toe.

Ze hebben aangegeven dat de coronacrisis een grote impact heeft op het bankwezen, namelijk de bedrijfsvoering waarbij het beschermen van medewerkers en klanten prioriteit is geworden.

Schaarste SRD’s

De schaarste aan SRD’s en vreemde valuta komt volgens de DSB-topman doordat buiten de banken om, er een parallelmarkt is ontstaan. Vanwege de koersontwikkeling gaan mensen met hun cash SRD’s naar de cambio’s.

Sheorajpanday bevestigde dit en zei dat ook bedrijven de valutamarkt opgingen, omdat banken die onvoldoende in staat waren in de behoefte van vreemde valuta te voorzien, genoodzaakt waren naar de valutamarkt te gaan.

Lange wachttijden

Coutinho zei dat met de intrede van COVID-19, DSB de helft van haar werknemers uit het systeem moest gooien en in een roulatie plaatsen. Dat betekent dat er minder mensen beschikbaar zijn om de klanten te bedienen.

Over de lange wachttijden zei Coutinho, dat er gewerkt wordt aan het systeem om te weten hoeveel mensen aan de lijn zijn en hoeveel mensen nodig zijn om alle vragen van burgers per dag te beantwoorden.

Sheorajpanday zei dat niet iedereen kan meegaan met het online systeem van bankieren, maar dat er gewerkt wordt aan voorlichting en informatie, terwijl de toegang tot de banken openblijft voor personen die helemaal niet mee kunnen gaan. De banken willen dus versneld digitaliseren, maar moeten daarbij ook de klanten meenemen in het proces.

Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariska
woensdag 14 oktober 2020 18:11

Goedzo Suriname. Word ook modern tijd kost geld

Tarah
donderdag 15 oktober 2020 03:06

Start quote: “Steven Coutinho, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB) en Rafiek Sheorajpanday, directeur van de Hakrinbank, zeiden onlangs in het tv-programma To the Point, dat zij werken aan een steeds betere dienstverlening naar hun klanten toe.” End quote: Steven Coutinho had eind augustus naar ABC radio gebeld en in het programma ‘Welingelichte Kringen’ beterschap beloofd over lege ATM automaten en de slechte bereikbaarheid van de DSB. Maar er niets van terecht gekomen. Nu meer dan anderhalve maand later draait Coutinho weer dezelfde uitgesleten grammofoon plaat (“wij doen ons best en het komt goed”) af bij “To the Point”. Coutinho… Lees verder »

Tarah
donderdag 15 oktober 2020 03:08

In het hierboven genoemde interview met ABC Radio vroeg de interviewster hem waarom cheques bij de DSB werden afgeschaft. Coutinho loog toen dat cheques nergens meer in de wereld worden gebruikt omdat ze een verouderd en fraude gevoelig betaalmiddel zijn. Toen de interviewster daarop zei dat cheques nog steeds in de USA worden gebruikt vanwege dag en weekloners en ze dus helemaal niet verouderd zijn, stond Coutinho even met een mond vol tanden naar lucht te happen. Maar daarna ging hij gewoon door met het verzinnen van smoezen over het niet meer willen gebruiken van cheques. Zijn argumentatie van het… Lees verder »

Tarah
donderdag 15 oktober 2020 03:09

Maar waar het Coutinho vooral om te doen was is dat hij klanten het liefst alles online wil laten doen. Coutinho hamerde er steeds weer op dat digitaliseren “De nieuwe moderne manier van werken is”. Ondek ik hier een geheime agenda van Steven Coutinho? Iedereen weet dat Coutinho nu interim-directeur van de DSB is. Wil Coutinho met het doordrukken van zijn werkmethode (besparen op personeelskosten, salarissen, etc) aantonen dat hij een vaste aanstelling verdient? Zijn werkwijze is. Klanten die niet met internet en ict gerelateerde technieken kunnen of durven werken gewoon de eenentwintigste eeuw in schoppen? Dus dwingen te internet… Lees verder »

Tarah
donderdag 15 oktober 2020 03:10

De NDP (Bouterse en Hoefdraad) reageerden toen niet op deze werkwijze. Die hij toen al volop in de media aan het promoten was. Dus nu probeerd Coutinho met een medestander aan zijn zijde de aandacht van president Santokhi en de regering te trekken. De DSB blijft volgens Coutinho “werken aan een steeds betere dienstverlening naar de klanten toe” O ja!? Beter, betekent dat klanten gewoon weer aan de loketten worden geholpen. Beter, is dat niet moet worden uitgegaan dat iedereen thuis internet en een computer heeft staan en er ook mee weet te werken. Beter, is dat er eerst moet… Lees verder »

Laatst bewerkt op 6 dagen geleden door Tarah
Boeroe
donderdag 15 oktober 2020 08:51

Niets gaat in 1 keer gebouwd kunnen worden. Maar Suriname moet WEL naar deze moderne tijd. Nu kan het niet de mensen moeten thuis een laptop hebben of mobiel om veilig te kunnen online bankieren. Snel en veilig. Door niet meer naar de stad te hoeven kost het de samenleving tijd lange rijen snelheid je geld op een ander rekening . Veel voordelen. Suriname is niet zo grijs. Meer jeugd. Dus nu eraan werken dat de kinderen op school leren om te gaan met pc. Bouw hieraan. In Europa is check afgeschaft .. bijna niemand loopt meer net geld op… Lees verder »

Jonozegtnono
donderdag 15 oktober 2020 15:06

@Boeroe (alias Steven C.) “online bankieren. Snel en veilig” Telesur is ook hier schuldig aan. Er is vorig jaar nog een grote overhaul (Huwawei servers, bekabeling, zenders, enzv) bij Telesur geweest en er werd beloofd dat de gewone burgers er beter van zullen worden. Dus er moesten vanaf midden vorige jaar minder storingen en een grotere doorvoer snelheid op het Telesur net zijn. Ja hoor niks van gemerkt. En nu maar wachten tot Jezus het komt fixen. Als simpele burger klagen over problemen met het internet worden niet serieus genomen door Telesur. Tenzij je tot de zogenaamde Surinaamse elite hoort… Lees verder »

Jonozegtnono
donderdag 15 oktober 2020 15:07

Boeroe zegt. “Door niet meer naar de stad te hoeven kost het de samenleving tijd lange rijen” Dat is niet waar. De DSB heeft in Paramaribo diverse filialen. Maar ook in Nickerie, Commewijne en Moengo. Waarom niet eentje op Saramacca en andere redelijk grote plaatsen erbij bouwen. Of kantoortjes met internet units waar burgers hun financiële zaken veilig en met toezicht kunnen doen. Ook volgens Boeroe. “In Europa is check afgeschaft .. bijna niemand loopt meer met geld op zak. Iedereen betaald met zijn pinpas en zo ook voorkom je zakkenrollers en dieven . Ze kunnen niet meer roven als… Lees verder »

Jonozegtnono
donderdag 15 oktober 2020 15:08

Boeroe zegt.
 “Weg met papier geld.. digital is wat elk land nodig heeft.dat is de toekomst.”
Hallo Steven ben je hier incognito om jou new deal te promoten?

Boeroe
donderdag 15 oktober 2020 15:47

Waarom. Moet men met geld op zak lopen . Terwijl je het kwijt kan raken. Op je bank raak je geen geld kwijt al raak je jou pinpas kwijt in je portemonnee. Waarom moet je uit huis als je vanuit huis al je betalingen kan regelen via de online lekker thuis. Je bent veilig thuis . En geen bus of taxi of niet in de file. Zo voorkom je veel stress. Als iedereen dat deed dan had je geen lange rijen bij de bank . Of simpel EBS WATERLEIDING TELESUR. Die rijen zijn onnodig. In Nederland hoef je zelf je… Lees verder »Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen