Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse banken moeten valutarekeninghouders in valuta uitbetalen

Geplaatst

op

Us Dollars

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zegt in een verklaring dat commerciële banken wel vreemde valuta moeten verstrekken aan rekeninghouders, die over een vreemde valutarekening beschikken. Er zijn bij de moederbank klachten vanuit de gemeenschap binnengekomen, dat enkele banken dat niet doen.

De CBvS wenst de samenleving te informeren, dat deze handeling door de commerciële banken verboden is. “Rekeninghouders moeten en kunnen te allen tijde terecht bij hun bank voor de opname van hun vreemde valuta tegoeden”, schrijft de moederbank in een persbericht.

Het al dan niet omzetten van vreemde valuta van cliënten in Surinaamse Dollar moet in overleg met de cliënt gebeuren. Van deze regel kan niet eenzijdig worden afgeweken door de commerciële banken. Bij klachten mag de samenleving via e-mail contact opnemen met de CBvS.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Wendy

Goed van de centrale bank ze moeten optreden. Ze zijn de baas. Het land moet weer vooruit en we hebben olie .onze kinderen zullen ervan genieten nadat hun kleinkinderen alle schulden hebben afgelost.

Joppie

Nou Wendy ik ben niet zo goed in rekenen maar volgens mij duurt dat nog zo’n 60 tot 70 jaar vóórdat de schulden afgelost zijn.
En voor dat de exploitatie begint ben je toch nog 5 jaar bezig.Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen