Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse banken gesloten

Geplaatst

op

Us Dollars

Na advies van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) zijn diverse banken in Suriname gesloten. Het gaat om de Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank.

De actie heeft te maken met de afkondiging van de omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, die vandaag heeft plaatsgevonden. De Hakrinbank was de eerste die vanmorgen haar personeel naar huis heeft gestuurd.

De bankiers vragen de samenleving begrip voor deze actie. Echter hebben vele burgers geen begrip voor de sluiting van de financiële instellingen, omdat het tijd is dat de lonen worden gestort. Velen in de samenleving vragen zich af hoe lang de deuren van de banken gesloten zullen blijven.

Culturu.com

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Brayen

Wat een bende dit is financiële oorlog voering. De banken zijn het niet eens met de nieuwe wet en wie lijd eronder ? Get volk. Waar gaat dit eindigen?

Sarah

De hell breekt straks los in Suriname!!!

Moesje

Ik denk dat de bedrijven gaan staken als E niet aan hi geld kunnen .salaris niet betaald word. Dit word straks een staatsgreep als de militairen het niet meer eens zijn met de situatie in het land

Salim

Ben blij dat het gesloten zijn
Vindt een heel dapperebeslissingen

Sidney

Venezuela gaan de mensen op straat als ze het ergens niet mee eens zijn wat het land kapot maakt..wanneer het volk echt begint te pinaren dan gaat de hel los breken. Dan kan je ze niet meer tegen houden. Er is valuta in het land maar het word nu door veel mensen bewaard. Het rolt niet. En nu gaan ze opzoek naar valuta. Eerst 100 miljoen van de centrale bank. nu maar snel een wet en dan maar bij iedereen die valuta zou kunnen hebben het daar te halen. Het volk heeft geen valuta maar zij lijden het meest. Zijn… Lees verder »

Dotveba

Het volk zal nooit wakker worden ze gaan richting Afrika met hun droom.straks word het Sommesdijksekreek drinkwater bron.Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen