woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse banken beperkt open

lees ook ...

Regering akkoord met nationale vrije dag voor Saramaccaners

De regering is akkoord gegaan met het voorstel van de Saramaccaanse stam om 19 september te verheffen tot nationale vrije dag. Benadrukt wordt dat het om een eenmalige vrije dag gaat. De Saramaccaanse...

De banken in Suriname zullen vanaf morgen beperkt open zijn. Dit naar aanleiding van de afgekondigde ‘full lockdown’, van 31 mei tot en met 18 juni, door de regering, zegt de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). De aangepaste dienstverlening van de banken tijdens deze periode is ter bescherming van haar medewerkers en klanten.

De financiële instellingen hebben bij voorkeur een digitale dienstverlening. De fysieke dienstverlening is beperkt en uitsluitend op de maandag, woensdag en vrijdag. De SBV raadt personen aan om de berichten van de huisbank voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening en de openingstijden te volgen.

Het lokale interbancaire en internationale betalingsverkeer heeft dagelijks normale voortgang. Verder worden alle ATM’s optimaal aangevuld. De bankiersvereniging raadt de samenleving aan om zoveel als mogelijk met de pinpas, online- en mobile banking en wallets te betalen. Deze manier van betalen is efficiënter, veiliger en hygiënischer dan betalen met contanten.

De essentiële dienstverleners kunnen op afspraak grote kasstortingen doen. De mogelijkheden moeten bij de huisbank geïnformeerd worden. Houdt u zich aan de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en blijf zoveel als mogelijk thuis. Blijf de social media pagina’s en website van uw huisbank volgen. Voor specifieke vragen, bevelen wij u aan contact op te nemen met uw huisbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse banken beperkt open