dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(3)

Surinaamse Assembleeleden zijn dure Slampampers?!

lees ook ...

De Nieuwe Wind in het Surinaamse Kiesstelsel

Vanaf 2025 waait er een frisse wind door het Surinaamse kiesstelsel. Met de invoering van de Landelijke Evenredige Vertegenwoordiging (LEV) wordt het politieke speelveld grondig hertekend. Maar wat be...

“Surinaamse Assembleeleden zijn een stelletje lamlendige, onkundige slampampers,” hoorde ik een oude dokter mopperen.” Want President Chan3ka en de ministers zijn gewetenloze dieven van de Staatskas en half failliete Staatsbedrijven, zonder dat DNA echt optreedt”. Omdat ik God memoreer en mijn oudjes respecteer hou ik mij in om ze geen mpp te noemen of in twee letterige termen uit te schelden.

Srd 1 miljoen+ per maand
Omdat de Staat, met onze belastingcenten als Surinaamse burger srd 15000 maandelijks betaald voor elk derl 51 Assemblee leden (totaal mmeer dan 765.000 srd) Met al hun administratieve staf, reisjes en daggelden kosten DNA meer 1 miljoen Surinaamse dollar per maand. Dus moeten we van ze eisen dat ze werken. Want nu hebben ze wat praatjes, doen als bobo’s en zijn ze eigenlijk aan het luieren. NPS Rusland presteerde het 2 jaar een regeringsfunctie (Volkshuisvesting) naast zijn DNA baan te hebben, wat strijdig is met elkaar.

Krin Taki na Krin Libi

Voorheen wouden een aantal mensen met een hoge moreel, voorbeeldig maatschappelijk, geliefd en gerespecteerd zijn en vooral niet praten. Die oudjes vonden dat zwijgen goud is en gingen op in de zwijgcultuur. Wel, ik praat en ik publiceer, want ik wil verbetering in Suriname. Krin Taki, Na Krin Libi= Openlijk praten is zuiver leven. Om het leven beter te maken voor 70% van de Surinamers dienen de Assemblee leden niet langer te teren op de zakken van de uitgeperste bevolking, maar een 7 tal belangrijke wetten door te voeren.
Misschien hebben ze nog 3 jaar om deze 7 wetten te maken maar als ik hun was zou ik beginnen te presteren, want zij zouden het controlerend en wetgevend orgaan moeten zijn. Maar ze zijn bezig met schijnbewegingen als ze geen daad bij woord voegen, dus wil ik ze wel ongevraagd en onbezoldigd een goede raad geven. Action speaks louder than words, in het Sranan: du na basi .

Du na basi
1.De 7 wetten die zeker aangenomen moeten worden begint met de wijziging van de kiesregeling. De zogenaamde evenredige vertegenwoordiging per district, met districten waar je maar een paar honderd stemmen nodig hebt voor een DNA zetel, was bedoeld om verre dstricten goed te vertegenwoordigen, om ze te kunnen ontwikkelen. Het is totaal niet geslaagd in zijn opzet en alle districten zijn veranderd van inwonersaantal, dus 1 persoon, 1 stem moet doorgevoerd worden.
2.Nu we het toch over verre onderontwikkelde, zeer dun bevolkte gebieden hebben zonder veel voordel voor de bewoners: grondenrechten zijn van groot belang voor de bosland bewoners, die wet is al ontworpen, ga in discussie met de bewoners, zeker 30% van de bevolking en voer de wet in na goedkeuring van de 100+ dorpen.
3.Neem de wet aan tegen molest. Het kan toch niet dat een (Staats) bank directeur vrouwelijke werknemers molesteert en dat er gefraudeerd wordt onder zijn bewind en hij is nog niet op non actief of ontslagen alleen omdat hij van Santokhies bevolkingsgroep is?
4.de Wet Openbaarheid van Bestuur
5.een wet waarbij mensen met een crimineel verleden zich niet verkiesbaar mogen stellen in een politieke en maatschappelijke organisatie.
6.een wet waarbij politici hun bezittingen voor en na hun zittingsperiode bekend moeten maken
7.een wet waarbij politici, drugshandelaren en andere criminelen al het illegaal verworvene terug moeten storten in de Staatskas en alle roerend en onroerend goed eveneens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSurinaamse Assembleeleden zijn dure Slampampers?!