zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeurs in Indonesië en Marokko

lees ook ...

Aftrap fase 1 wegverbeteringen in Paramaribo

Onlangs is gestart met de werkzaamheden om de busroute langs de Surimomboweg in Paramaribo aan te pakken. Naraindath Sitaram, coördinator van de afdeling Wegen Paramaribo bij het ministerie van Openba...

President Santhoki heeft diplomaten beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor het Koninkrijk Marokko en de Republiek Indonesië. De nieuwe ambassadeurs zijn op het hart gedrukt door de president om kundig diplomatie te voeren, zodat nationale doelen bereikt kunnen worden. Ook is samenwerken met gelijkgerichte landen een noodzaak als er gelet wordt op de dreigingen voor de mondiale vrede en veiligheid. Reita Joemrati en Erick Moertabat zullen Suriname vertegenwoordigen in deze landen.

Marokko en Suriname hebben in maart 2021 de ‘Roadmap of Cooperation’ goedgekeurd voor de periode 2021-2024 om de banden te versterken en zaken zoals toerisme, cultuur, onderwijs, landbouw, en het creëren van handels- en investeringsmogelijkheden te stimuleren.

“Ik ben zeer vereerd dat het voorrecht aan mij is gegeven om de relatie met Marokko en Suriname verder te verheffen en om uitvoering te geven aan de bestaande Roadmap”, meldt ambassadeur Joemrati.

“Ik zal Suriname uitdragen als ’t land van mogelijkheden met zijn vele natuurlijke rijkdommen, flora, fauna en cultuur”, was de reactie van ambassadeur Erick Moertabat. Hij wil zich verder inzetten om de bestaande economische, en sociaal-culturele betrekkingen tussen Suriname en Indonesië verder te intensiveren.

President Santokhi gaf ook aan dat multilateralisme en dialoog voor Suriname belangrijke handvatten blijven om conflicten te benaderen en gezamenlijk te werken aan duurzame ontwikkeling. “Wij moeten onze stem nadrukkelijk laten horen,  in deliberaties binnen regionale en internationale organisatie”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeurs in Indonesië en Marokko