zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeurs in Geneve en Parijs

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Ryan Nannan en Aroen Jadoenathmisier zijn recentelijk beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Parijs en Geneve op het Presidentieel paleis. President Santhoki heeft dit op social media bekendgemaakt. De ambassadeurs moeten de banden met beide landen verdiepen en verstevigen.

De regering heeft na veel beraad het besluit genomen om een Permanente Missie te vestigen in Genève. Er bestaat met Frankrijk een intensieve en uitgebreide samenwerking op verschillende gebieden, waaronder personen- en goederenverkeer, onderwijs en cultuur, gezondheid, handel, economie en milieu.

Suriname heeft een permanente vertegenwoordiging bij de VN en andere internationale organisaties in Genève. Deze moet de belangen van Suriname behartigen op het gebied van mensenrechten, migratie en vluchtelingenvraagstukken. De samenwerking is ook op het gebied van duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en milieubescherming.

Jadoenathmisier is geruime tijd in dienst geweest op het ministerie van zowel Handel & Industrie, als Economische Zaken (EZ). Hij heeft gediend als hoofd van de afdeling Deviezen Invoer- en Uitvoer (DIU) en als directeur. Merkwaardig genoeg is hij om onbekende redenen steeds bedankt in die functies, maar dat zijn waarschijnlijk geen zaken die het onmogelijk maken om te dienen als ambassadeur onder deze regering. Jadoenathmisier zat ook in de Deviezencommissie.

Professor Nannan is hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus). Na het overlijden van Sham Binda  was Nannan het volgend lid van De Nationale Assemblee (DNA) in Paramaribo, maar de VHP koos ervoor om Grachelle Sluisdom naar voren te schuiven, waardoor Nannan niet bewilligde. Een compensatie voor die positie zou nog volgen. Het blijkt nu de functie te zijn van ambassadeur.

Bron: www.sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeurs in Geneve en Parijs