donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan president Bolsonaro

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Ambassadeur Angeladebie Ramkisoen met als standplaats Brazilië heeft haar geloofsbrieven overhandigd aan de president van de Federatieve Republiek Brazilië, Jair Bolsonaro. Dit vond plaats in het Planalto Palace in Brasilia. Het Braziliaanse staatshoofd verwees naar zijn bezoek aan Suriname welke plaatsvond in januari 2022. De president gaf aan dat hij het bezoek als succesvol en bijzonder heeft ervaren.

Hij gaf verder aan dat het bijzonder belangrijk is voor beide landen om intensief samen te werken op het gebied van olie en gas voor de nationale ontwikkeling. Ambassadeur Ramkisoen gaf te kennen dat zij zich zal inzetten gedurende haar missie voor, onder andere, de verdere uitdieping van de hechte samenwerking tussen Suriname en Brazilië die ruim 46 jaar een diplomatieke band met elkaar hebben.

“Het helpen invulling geven aan de gemaakte afspraken tussen president Santokhi en president Bolsonaro tijdens het bilateraal overleg in januari 2022 behoort tot één van mijn voornaamste taken”, benadrukte de Ramkisoen. Daarnaast zal zij zich verder inzetten voor het te helpen identificeren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van, onder andere, onderwijs, landbouw, sport en cultuur.

President Bolsonaro heeft aan ambassadeur Ramkisoen de volle ondersteuning toegezegd in het uitoefenen van haar werk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan president Bolsonaro