dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan Guyanese president

lees ook ...

Fuel problem has no current solution

The government has not yet found a way to comply with the oil company SOL's demand for payment of the past-due debt of more than SRD 250 million. The oil industry wants the fuel subsidy to go as well....

Liselle Blankendal, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Guyana, heeft haar geloofsbrieven aangeboden aan de president van Guyana, Mohamed Irfaan Ali. De bilaterale samenwerking tussen beide landen werd tijdens deze ceremonie aangehaald alsook gevoelige kwesties die op hoger niveau zullen worden besproken en opgelost zullen worden.

De ambassadeur gaf aan dat de olie- en gassector in beide landen in opkomst is. Deze moet ervoor zorgen dat dit op een milieuvriendelijke en duurzame manier wordt uitgevoerd, wat gunstig is voor de mensen in beide landen, om duurzame groei en ontwikkeling te realiseren. ‘We hebben hetzelfde doel en dezelfde toewijding aan onze huidige en toekomstige generaties en zijn overeengekomen om samen te werken’ benadrukte de ambassadeur.

Zowel Suriname als Guyana gaan in hun ontwikkeling naar een duurzame economie die de transitie zal maken van op koolstof gebaseerde energie naar groene energie. Sinds het aantreden van beide regeringen in 2020 is de relatie verheven naar een hoger niveau. Er is ook gesproken over een landbouwconferentie die van 19 tot en met 21 mei 2022 in Guyana zal plaatsvinden. Voorgesteld is om een gezamenlijke presentatie te doen tijdens deze conferentie.

Er is aangegeven, dat het belangrijk is dat Suriname aangeeft welk landgoed geïdentificeerd is geworden voor het uitoefenen van landbouw conform de afspraken voortvloeiend uit de energieconferentie van februari 2022. Suriname had tijdens deze conferentie aangegeven de voedselschuur voor de regio te worden.

De Guyanese president vroeg naar de status van de visvergunningen in de hoop op zichtbare resultaten op korte termijn. Verder vroeg het staatshoofd dat Suriname, met betrekking tot de brug over de Corantijnrivier, de gemaakte technische afspraken nakomt.

Blankendal heeft beloofd alles in het werk te stellen om de bestaande vriendschap en partnerschap verder te versterken en de gemeenschappelijke doelen van vrede en welvaart te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan Guyanese president