maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan Cubaanse President

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Ambassadeur Wendy Paulus-Aminta van Suriname heeft op 07 juli 2022 in het paleis van de Revolutie in Havana, haar geloofsbrieven overhandigd aan de Cubaanse President, Miguel Díaz-Canel Bermúdez.

Tijdens de overhandiging bedankte de Ambassadeur voor de warme ontvangst en sprak namens de Surinaamse Regering en bevolking dankbaarheid uit voor de waardevolle en uitstekende betrekkingen tussen Suriname en Cuba. Ook gaf zij eveneens aan,d uit te kijken naar de continuering en intensivering van de relatie tussen beide landen op het gebied van onder andere, de gezondheidszorg, handel, cultuur, landbouw, sport en onderwijs.

Het Cubaans Staatshoofd wenste de Ambassadeur succes toe met de nieuwe uitdaging en benadrukte eveneens de vriendschappelijke en gezonde relatie tussen beide landen. De Cubaanse president gaf verder aan uit te zullen kijken naar de voortzetting daarvan. President Diaz-Canel is het Surinaams Staatshoofd, Chandrikapersad Santokhi, erkentelijk voor de oproep dat geen enkel land uitgesloten moest worden voor deelname tijdens de recent gehouden 9de Summit of the Americas in Los Angeles.

Daarnaast bedankte de Cubaanse president namens het Cubaans volk, de regering van Suriname voor de jarenlange steun op regionale- en internationale fora tegen de decennialange economische-, commerciële- en financiële blokkade opgelegd door de Verenigde Staten van Amerika. Eveneens is aan orde gekomen de aanstaande herdenking van 50 jaar bilaterale betrekkingen tussen Caricom en Cuba in december 2022 en activiteiten die in dat kader zullen plaatsvinden.

Tenslotte vond er ter afronding van het ceremoniele gedeelte, een kranslegging plaats bij het monument ter ere van de nationale held van Cuba, José Martí. De Ambassadeur was tijdens de formele plechtigheid vergezeld door haar echtgenoot terwijl het Cubaans Staatshoofd bijgestaan werd door de Viceminister van Buitenlandse Zaken, Gerardo Peñalver Portal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan Cubaanse President