woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan Finse president

lees ook ...

Surinaamse regering betaalt begrafeniskosten slachtoffers Ma...

De regering-Santokhi heeft besloten tegemoet te komen aan het verzoek van de nabestaanden van de slachtoffers die hun leven verloren in het Matawai-gebied. Waarnemend president Ronnie Brunswijk bevest...

Op woensdag 27 september 2023 heeft ambassadeur Rajendre Khargi van Suriname, werkzaam in Den Haag, zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van Finland, Sauli Niinistö, tijdens een ceremonie in het presidentieel paleis in Helsinki. Tijdens dezelfde gelegenheid hebben ook ambassadeurs uit Ecuador, The Gambia, Zuid-Sudan en de apostolische nuntius van de Heilige Stoel hun geloofsbrieven overhandigd.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Finland zijn al sinds 2005 van kracht en deze stap onderstreept de voortdurende samenwerking tussen beide landen. In het daaropvolgende gesprek met de president en andere Finse autoriteiten besprak ambassadeur Khargi diverse internationale ontwikkelingen en de mogelijkheden voor samenwerking tussen Surinaamse en Finse bedrijven.

Finland staat wereldwijd bekend om zijn vooraanstaande onderwijssysteem, dat consistent de top van internationale onderwijsranglijsten aanvoert. Het land biedt hoogwaardig, gratis onderwijs aan en staat bekend om zijn toewijding aan kwalitatief onderwijs.

Hoewel Finland geen ambassade in Suriname heeft, worden de bilaterale belangen behartigd door de honorair consul van Finland, Warsha Torilal-Sardjoe, en de niet-residerende en mobiele ambassadeur van Finland voor het Caribisch gebied, inclusief Suriname, Pertti Ikonen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan Finse president